Musée des beaux-arts de Montréal (MBAM) își va redeschide porțile publicului sâmbătă, 6 iunie, cu un sistem de intrare cu programare.

Amatorii de artă vor putea vizita expoziția Mumii egiptene: trecut regăsit, mistere dezvăluite / Momies égyptiennes: passé retrouvé, mystères dévoilés de la Muzeul de arte plastice din Montreal, însă pentru aceasta vor trebui să-și facă o programare, rezervându-și biletul pe site-ul muzeului (mbam.qc.ca). Această procedură obligatorie de înscriere online va fi disponibilă începând de marți, 2 iunie.

Biletele vor putea fi cumpărate pentru o anumită oră, astfel încât muzeul să poată monitoriza numărul de vizitatori care se află în interior în același timp.

Expoziția de mumii care provine de la British Museum va fi singura accesibilă publicului. Inițial, ea era programată să ia sfârșit în data de 29 martie, însă din cauza pandemiei care a dus la închiderea muzeului, expoziția a fost prelungită până pe 28 iunie.

MBAM recomandă vizitatorilor să poarte o mască.

Vestiarul, închirierea de audio-ghiduri, restaurantul, cafeneaua, atelierele, tururile ghidate și spațiile educative nu sunt deocamdată accesibile publicului.

CITIȚI ȘI:

Arta în vremea pandemiei: Unde și ce expun câteva din artistele de origine română din Montreal