Ca efect al Hotărârii Comitetului Național pentru Situații de Urgență nr. 9 din 11 februarie, persoanele care sosesc în România din Canada nu se supun obligației de prezentare a certificatului care să ateste rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu SARS-CoV-2 efectuat cu cel mult 72 ore înainte de efectuarea călătoriei.

Dat fiind că lista țărilor/zonelor/teritoriilor cu risc epidemiologic ridicat, aprobată prin HCNSU nr. 9/2021, nu include Canada, persoanele care sosesc în România din Canada nu sunt supuse obligației de izolare/carantină la domiciliu sau în locul declarat la intrarea în țară.

Intrarea în România nu este restricționată pentru cetățenii români. Ea este însă interzisă cetățenilor străini și apatrizilor, iar această interdicție de intrare se aplică și cetățenilor canadieni și persoanelor cu un statut de rezident în Canada.

Pentru a evita eventuale probleme la îmbarcarea din Canada, Ambasada României în Canada recomandă cetățenilor români care călătoresc pe baza pașaportului canadian să se informeze din timp la compania aeriană cu care călătoresc asupra condițiilor cerute la îmbarcare și să contacteze la nevoie oficiile consulare ale României de la Montreal, Toronto sau Vancouver sau secția consulară a Ambasadei României la Ottawa. Este recomandat, de asemenea, ca cetățenii români care călătoresc cu pașaportul canadian să fie în posesia documentelor românești de care dispun, inclusiv documentele de stare civilă sau pașaportul românesc expirat.   

Cei care doresc să se informeze asupra măsurilor restrictive impuse de statele europene pot consulta informațiile de la adresa: www.mae.ro/node/51880.

CITIȚI ȘI:

Noi restricții de călătorie pentru canadieni
Un test COVID-19 negativ necesar și la frontiera terestră