Echipa Jotaikido își continuă activitatea competițională, participând în data de 26 mai la IAM Martial Arts Challenge. Condusă de antrenorii Shihan Ioan Opruț (gradul 7 Dan WKU)  și Renshi Liliana Opruț (gradul 5 Dan WKU), echipa, formată din adulți și copii, a obținut rezultate foarte frumoase la această competiție, desfășurată în Laval, Quebec. Iată rezultatele:
Oana Maria K. Opruț – Locul I Kata Tradițional, categoria Copii – Centuri Avansate;  Locul I – Kata Arme, categoria Copii – Centuri Avansate.
Adnane Lamrhari – Locul I Kata Open, categoria Copii – începători; Locul III – Kata Tradițional, categoria Copii – Începători.
Michael Lupu – Locul III Point Fight, categoria Copii/Băieți – Începători; Locul III Kata Tradițional, categoria Copii – Începători.
Clara Douki – Locul III Point Fight, categoria Copii/Fete – Începători.
■ Ioan Opruț – Locul I Kata Arme, categoria Adulți – Centuri Negre.

Institutul de arte marțiale (IAM), a cărui școală principală se află în Ste-Dorothée, Laval,  organizează turnee de arte marțiale care includ competiții de Kata și lupte. Următorul turneu va avea loc în noiembrie 2018.

Ioan Opruț este creatorul unui nou stil de arte marțiale, Jotaikido Jutsu. Acest stil a luat naștere în 2001, cu sprijinul mai multor cluburi din România și Ungaria. La venirea în Canada, în 2004, Ioan Opruț a fondat Asociația Jotaikido Jutsu Canada, care se bucură de o bună recunoaștere internațională și care anual susține mai multe competiții, precum și seminare cu acordare de grade.

Anul trecut, la Campionatul Mondial WKU (World Kickboxing and Karate Union) desfășurat în perioada 27 august – 1 septembrie 2017 la Kerry, Irlanda, echipa Jotaikido Jutsu condusă de Shihan Ioan Opruț a făcut parte din lotul canadian și a câștigat un total de 18 medalii. Rezultatele obținute au fost fără precedent în istoria Jotaikido-ului și au contribuit din plin la clasarea lotului canadian pe locul 3 în clasamentul mondial al medaliilor obținute