În data de 29 noiembrie 2019, Președinția României a emis un comunicat de presă prin care face cunoscută acordarea Ordinului „Meritul pentru Învăţământ” în grad de Cavaler doamnei Tunaru Otilia-Sorina, fondatoarea şi coordonatoarea Şcolii Junimea Română din Montreal.

Otilia Tunaru, cea care acum zece ani a fondat la Montreal Școala Junimea, a fost decorată de Președintele României cu Ordinul „Meritul  pentru Învăţământ” „în semn de deosebită apreciere și recunoștință pentru profesionalismul și dăruirea puse, de-a lungul timpului, în slujba actului educațional, pentru contribuția avută la promovarea limbii şi literaturii române și a imaginii României peste hotare, pentru susţinerea activă a culturii și a valorilor românești”, după cum se arată într-un comunicat emis de Președinția României.

Școala Junimea Română are sediul în incinta colegiului Brébeuf, Pavillon Lalemant, Secteur D3, 5625 av. Decelles, H3T 1W4, Montreal. Cursurile sunt oferite sâmbăta (în limbile română, franceză și engleză) și se adresează copiilor și adolescenților între 4-16 ani (prématernelle, nivel primar și secondaire/liceu), precum și adulților. Cei care doresc să consulte calendarul școlar, atelierele și activitățile extrașcolare gratuite propuse, precum și tarifele și procedurile de înscriere, o pot face la: www.junimearomana.com.

CITIȚI ȘI:

Trei actori români din Canada în scurtmetrajul „Juste moi et toi” premiat la Berlinale 2019
Icoana – Oglindă a sufletului. Dialog cu pictorița Ofelia Armașu