Două din lucrările Evei Halus sunt incluse în expozițiile Montréal en Festivité și Le Circuit Masson.

Pentru a celebra cinci ani de la înființare, Espace Gallea propune, între 1 și 31 iulie 2022, o expoziție colectivă de pictură și fotografie, intitulată Montréal en Festivité, cu participarea a 20 de artiști plastici printre care și pictorița montrealeză Eva Halus. Acesta expune o lucrare în ulei, Vue de Mont-Royal avec l’Église St-Germain (30×50 cm, înrămată 55×85.5 cm), realizată în 2018 după o fotografie făcută de ea în același an, de pe culmea Muntelui Mont-Royal, de pe care se zăresc cartierele Côte-des-Neiges și Outremont. Turnul verde al bisericii St-Germain străjuiește peisajul larg, cu case rezidențiale și arbuști, care se pierde în zare.

Eva Halus – „Vue de Mont-Royal avec l’Église St-Germain”.

Vernisajul va avea loc joi, 7 iulie, între orele 18:00 și 21:00 la Espace Gallea (1186 Sherbrooke Ouest, metrou Peel). Pentru a participa este necesară înscrierea, gratuită, pe Eventbrite.

Al doilea eveniment organizat de Gallea care se bucură de participarea artistei Eva Halus este Le Circuit Masson (sau Masson en Art). O serie de restaurante și magazine de pe Promenade Masson din cartierul Rosement au fost invitate să selecționeze opere de artă ale artiștilor reprezentați de Gallea pentru a le expune în vitrinele lor pe toată perioada estivală, din 22 iunie până la 15 septembrie. Proprietarul restaurantului Bol de vie (2810 Masson) a ales lucrarea Water Lilies – Love  (28×40 cm) semnată de pictorița de origine română.

Eva Halus – „Water Lilies – Love”.

Gallea este o platformă destinată artiștilor quebechezi și canadieni, care organizează expoziții cu vânzare atât virtuale, cât și fizice, la sediul său sau în diverse businessuri locale (cabinete medicale, de avocatură, spa-uri, restaurante etc.).

Eva Halus pregătește o expoziție personală amplă care va include numeroasele proiecte de pictură și fotografie cărora artista s-a dedicat în timpul celor doi ani de pandemie. De asemenea, noua sa carte, Cerul meu din Ceres – un volum science-fiction ilustrat de autoare cu  colaje realizate cu hârtie japoneză – va apărea în curând la Editura Cervantes Inspirescu de la București.