Miercuri, 29 ianuarie 2020, orele 17:30, la Universitatea McGill va fi prezentat, în premieră montrealeză, filmul Siberia din oase (2019), o producție a Studioului de film OWH din Republica Moldova.

Siberia din oase, realizat de Leontina Vătămanu-Mărgineanu, este o docudramă care prezintă confesiunile a patru persoane deportate în Siberia în iulie 1949, atunci când erau copii. Bazată pe fapte reale, pelicula ilustrează ororile şi dramele prin care au trecut zeci de mii de basarabeni în perioada stalinistă. Siberia din oase a fost lansat în vara anului trecut pentru a comemora 70 de ani de la aceste deportări.   

Filmul este vorbit în română cu subtitrări în engleză. Durata: 86 de minute. Intrarea este liberă, însă locurile fiind limitate, înscrierea este obligatorie la ottawa@mfa.gov.md.

Proiecția va fi urmată de o discuție cu regizoarea Leontina Vătămanu-Mărgineanu și producătorul Virgiliu Mărgineanu, precum și de o mică recepție. Evenimentul este organizat de Ambasada Republicii Moldova din Canada în colaborare cu ministerul canadian al Afacerilor externe și va avea loc la Universitatea McGill, Moot Court, New Chancellor Day Hall, 3644 rue Peel, Montreal, H3A 1W9.

CITIȚI ȘI:

Republica Moldova la finele anului 2019. Un parcurs paradoxal