Salonul internațional de carte din orașul Quebec, ce va avea loc între 10 și 14 aprilie, numără anul acesta câteva prezențe românești notabile. Este vorba de Editura Hashtag, lansată la Montreal în 2018 de romanciera Felicia Mihali alături de scriitoarele Mirella Țărmure Vădean, Miruna Tarcău și ilustratorul Daniel Ursache, și poeta Eva Halus.

Salonul de carte de la Quebec este primul eveniment de gen la care Editura Hashtag participă. Cărțile sale vor fi expuse la standul 270 a distribuitorului Gallimard Ltée. Fidelă hashtagurilor pe care le-a ales pentru a se defini – #literaturămondială #diversitate #incluziune – Editura Hashtag va prezenta scriitorii Sébastien Emond, Louis-Thomas Leguerrier, Émélie Provost, Mattia Scarpulla și Felicia Mihali, cu romanul „Une deuxième chance pour Adam”. Autoarea va fi prezentă la stand și va oferi autografe sâmbătă, 13 aprilie, între orele 14:00 și 15:00.

Poeta și pictorița Eva Halus va fi de asemenea prezentă la acest salon, la standul #137, în cadrul grupului Distribulivre al Editurii L’Essor du livre, chiar în ziua deschiderii: miercuri, 10 aprilie, între orele 13:00 și 16:00. În afară de cartea de poezii „Mirages et réalité”, publicată împreună cu David Brême și prefațată de regretatul profesor Anton Soare, autoarea va avea cu ea felicitări imprimate cu ilustrațiile din carte și un portofoliu cu ilustrațiile originale realizate de ea pe chiyogami (hârtie japoneză).

Salonul de carte se va desfășura la Centre des Congrès de Québec, 1000 boul. René-Lévesque Est, Ville de Québec, G1R 5T8.  

CITIȚI ȘI:
Eva Halus lansează un nou volum de versuri la Maison des écrivains – UNEQ

Felicia Mihali: Romancierul cosmopolit