Tendinţe „îngrijorătoare”’ ale infecţiilor cu noul coronavirus se manifestă în sudul Europei şi în regiunea Balcanilor, potrivit directorului Programului pentru Situaţii de Urgenţă al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Michael Ryan, citat de Agerpres.

„Evident, Americile reprezintă în continuare în mod clar punctul fierbinte, America de Nord, Centrală şi de Sud, dar boala începe să accelereze în Africa”, a declarat acesta.

„De asemenea, chiar şi în Europa, deşi în mod clar în vestul Europei boala este ţinută sub control, avem încă unele tendinţe îngrijorătoare, în sudul Europei şi în Balcani, astfel încât nu am ieşit încă la lumină în mediul european”, a adăugat Ryan subliniind că „este nevoie de vigilenţă susţinută”.

În România, 1.112 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus au fost înregistrate la nivel național faţă de ultima raportare, potrivit Grupului de Comunicare Strategică. Acestea sunt cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. În total, pe teritoriul României au fost confirmate 41.275 de cazuri de COVID-19.

Până la această dată, la nivel naţional, au fost prelucrate 1.030.692 de teste. Dintre acestea 20.085 au fost efectuate în ultimele 24 de ore.

Numărul persoanelor internate cu COVID-19 este de 5.586.

În ultimele 24 de ore, 25 de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au murit, numărul total al deceselor pe teritoriul României ajungând la 2.126.