Reuniunile de până la 50 de persoane în spațiile publice interioare vor fi permise începând cu 22 iunie, a anunțat directorul național al sănătății publice, dr. Horacio Arruda. Distanța pe care participanții la aceste reuniuni trebuie să o respecte este de 1,5 metri. Măsura se aplică sălilor de spectacole, cinematografelor, sălilor de clasă – locurilor unde în general circulația de persoane este minimă.

Distanțarea fizică de doi metri rămâne în continuare recomandată în alte circumstanțe, precum cozile la intrarea în magazine.

Pentru copii și adolescenții de până la 16 ani, distanțarea fizică preconizată pentru începutul noului an școlar va fi de un metru, însă în raport cu profesorii ea va rămâne la doi metri.

102 noi cazuri de contaminare cu COVID-19 s-au înregistrat în ultimele 24 de ore în Quebec, totalul ridicându-se acum la 54.054. În ceea ce privește numărul deceselor, acesta este de 5.242, cu 20 mai multe față de bilanțul precedent. Din cele 20 de decese raportate, 11 au avut loc în ultimele 24 de ore, iar alte 9 au avut loc înainte de 7 iunie.

Numărul spitalizărilor a crescut ușor (+2), 771 de persoane având nevoie la ora actuală de îngrijiri medicale. Dintre acestea, 82 se află la terapie intensivă (-3).

Montrealul rămâne cea mai afectată regiune din Quebec, cu 26.717 cazuri de COVID-19 și 3.205 de decese. Municipalitățile care se învecinează cu metropola sunt, de asemenea, grav afectate de pandemie.

CITIȚI ȘI:

Redeschiderea restaurantelor: 22 iunie în regiunea Montreal, 15 iunie în restul provinciei