Restaurantele din Quebec își vor putea redeschide porțile luni, 15 iunie, cu excepția celor din regiunea Montreal, Joliette și orașul L’Épiphanie. Aici restaurantele își vor primi clienții începând cu 22 iunie.

Nu va exista o limită impusă numărului total de persoane prezente într-un restaurant, distanța de doi metri între fiecare fiind considerată necesară.

Chelnerii vor trebui să poarte măști și viziere, la fel ca și personalul de bucătărie dacă nu poate menține o distanță mai mare de doi metri.

Pentru baruri, data redeschiderii nu a fost încă precizată.

Întâlnirile la interior, permise pentru maxim zece persoane

În jurul unei mese la restaurant sau acasă, întâlnirile în spațiile interioare vor fi permise pentru cel mult zece persoane, provenind din maxim trei familii diferite, cu condiția respectării celor doi metri de distanțare fizică. Datele când aceste întâlniri vor putea avea loc sunt aceleași ca pentru redeschiderea restaurantelor: 22 iunie pentru regiunea Montreal, Joliette și L’Épiphanie, 15 iunie pentru restul provinciei.

Aceeași măsură se aplică deja întâlnirilor la exterior din data de 22 mai.

În ceea ce privește copiii, Directorul național de sănătate publică, dr. Horacio Arruda, a anunțat că regulile de distanțare fizică vor fi relaxate în curând, așa cum au solicitat medicii pediatri.

Cifrele privind evoluția epidemiei COVID-19 în Quebec sunt foarte încurajatoare

Luni, 8 iunie, 199 de cazuri de COVID-19 s-au adăugat bilanțului și 6 decese. Numărul noilor infecții și al deceselor este într-o clară scădere, datele publicate astăzi fiind considerate „încurajatoare” de către premierul Legault.

Cu toate acestea, dr. Arruda consideră că este prea devreme pentru a putea afirma că am depășit primul val al epidemiei, ținând cont de relaxările succesive care au avut deja loc sau care sunt anunțate și de perioada de 10-14 zile care trebuie să se scurgă înainte de a putea avea o imagine clară privind evoluția epidemiei.

CITIȚI ȘI:

Quebec: Majoritatea restaurantelor din provincie vor putea redeschide pe 15 iunie
Montreal: Saloanele de coafură și estetică se vor redeschide din 15 iunie
Redeschiderea magazinelor din regiunea Montrealului, menținută pentru 25 mai