După o activitate intensă în timpul verii, Doina Falcon se pregătește pentru o toamnă cel puțin la fel de bogată.

După o activitate intensă în timpul verii – două expoziții în Parcul Connaught împreună cu artiști din asociația ArtTram, expoziția „Et après…” (5 iulie – 8 septembrie 2022) de la biblioteca MCC din Montreal Nord alături de Artistes d’Espace d’Expressions et de Creation, expoziția colectivă „Été” (22 iunie – 24 august 2022) găzduită de biblioteca Reginald J. P. Dawson din Mont-Royal, și expoziția virtuală „In My Childhood” împreună cu Artists in Montreal – pictorița Doina Falcon se pregătește pentru o toamnă cel puțin la fel de bogată.

Doina Falcon – „All Is Possible”, lucrare inclusă în expoziția „In My Childhood”.

Astfel, între 7 și 18 septembrie, la biblioteca Kirkland, a avut loc expoziția de grup a Asociației artiștilor din West Island, la care Doina Falcon participat cu trei florale. Tot în septembrie, o altă expoziție colectivă are loc la George Laoun Opticien  (4012 Saint-Denis, Montreal, H2W 2M2), unde artista are patru tablouri.

În octombrie, în data de 16, împreună cu Golden Artists of Pointe-Claire, la Chalet Baie de Valois (90 Lakeshore Dr, Pointe-Claire, H9S 4H7), Doina Falcon va prezenta o serie nouă de tablouri. Intitulată „Bleu”, acesta este compusă din nouă lucrări în format mic (8”x8”), executate în tehnici mixte pe hârtie de ziare lipite pe suport de lemn. Evenimentul va avea loc între orele 11:00 și 17:00.

Doina Falcon, pictură din seria „Bleu”.

Cel mai important moment al sezonului pentru artistă va fi însă expoziția sa solo intitulată „Human Beauty”, la Victor Rose Espresso Bar din Pointe-Claire (15C Cartier Ave, H9S 4R5). Lucrările Doinei Falcon vor fi expuse între 2 și 30 octombrie, iar sâmbătă, 8 octombrie, între orele 11:00 și 13:00, aceasta va fi prezentă pentru o întâlnire cu publicul.

Expoziția prezintă 20 de lucrări executate în ultimii cinci ani, în acrilic, uleiuri sau tehnici mixte. Câteva dintre acestea – „Maya”, „Mannequin”, „Butterflies in her hair”, „The Bride”, „Relaxation”, „Sisters”, „Girlfriends” – au fost făcute special pentru expoziția „Human Beauty”.

Amintim cititorilor că Doina Falcon și-a început cariera artistică în 2007, iar numărul expozițiilor la care a participat a atins anul acesta cifra 100. Ea face parte din numeroase grupări artistice, tablourile sale fiind răspândite în America de Nord, Europa, Orientul Mijlociu și Asia.

Vă invităm să vizitați site-ul artistei la: www.doina.ca  sau să o contactați la faldo.artist@gmail.com.