Din 21 noiembrie, Canada cere călătorilor să transmită anumite informații asupra perioadei de carantină obligatorie folosind programul ArriveCAN.

Din data de 21 noiembrie 2020, toate persoanele care intră în Canada vor trebui să furnizeze, pe cale numerică (internet), toate informațiile necesare efectuării carantinei. Informațiile vor fi transmise rapid și în condiții de confidenţialitate către:
● Provincii și teritorii, care apoi vor putea comunica cu călătorii în interesul protecției sănătăţii publice;
● Instanțele însărcinate cu aplicarea legii și verificarea respectării obligației de a se izola.

Utilizarea acestui sistem are ca scop reducerea timpului de procesare a informațiilor și limitarea contactului fizic între călători și agenții serviciilor de frontieră sau agenții birourilor de sănătate publică.

Așadar, de la această dată, toți cei care vor sosi aici pe cale aeriană având Canada ca destinație finală, trebuie să folosească programul ArriveCAN pentru a-și transmite coordonatele (număr de telefon și adresa unde vor petrece cele 14 zile de carantină), pentru a prezenta planul de carantină și pentru a furniza detalii despre starea lor de sănătate (autoevaluarea simptomelor de COVID-19).

Subliniem că persoanele ce vor călători către Canada trebuie să dea toate aceste informații înainte de a se îmbarca. Ele trebuie să fie pregătite să prezinte dovada utilizării programul ArriveCAN ca să poată intra în Canada – un agent al serviciilor de frontieră va verifica dacă au fost îndeplinite aceste exigențe. Cei ce nu le respectă pot avea întârzieri la frontieră pentru a răspunde agenților de sănătate publică și sunt expuşi la amenzi de până la 1,000$.

Sunt exceptați de la aceste măsuri călătorii a căror destinaţie finală nu este Canada. În caz de pană informatică, un formular va fi completat la intrarea pe teritoriul canadian.

Persoanele care sosesc pe cale terestră sau maritimă reprezintă o categorie puțin numeroasă, însă și aceștia sunt încurajați să furnizeze informațiile cerute prin sistemul ArriveCAN și să prezinte dovada la sosire.

Oricum, începând cu 21 noiembrie 2020, toți călătorii, indiferent de mijlocul de transport, odată intrați pe teritoriul canadian trebuie să transmită o serie de informații. Ei pot utiliza aplicația ArriveCAN, site-ul web ArriveCan sau pot telefona la numărul 1 833-641-0343 pentru:
● A confirma că s-au instalat la locul prevăzut pentru carantină;
● A completa o autoevaluare zilnică a stării lor de sănătate în timpul perioadei de carantină.

Informațiile cerute de aplicația ArriveCAN

Călătorii vor comunica:
● Coordonatele: nume, data nașterii, adresa de email, număr de telefon, informații asupra documentelor de călătorie;
● Informaţii despre sejurul în Canada: data sosirii, punctul de intrare, numărul zborului, linia aeriană folosită;
● Scopul călătoriei;
● Dacă prezintă orice simptom ce ar putea fi asociat cu COVID-19;­
● Informaţii despre planul de carantină: dacă există un loc unde călătorul se poate izola pe perioada primelor 14 zile, adresa locului de carantină, dacă sunt persoane vulnerabile la aceeaşi adresă, dacă este vorba de o adresă unde locuiește o familie sau dacă este un domiciliu multifamilial, dacă și cine se ocupă de aprovizionarea cu alimente și medicamente etc.

Mai multe detalii despre restricțiile de călătorie impuse de Canada și excepțiile care se aplică aici.