Amatorii de modă, artă și lucruri unice pot găsi la Le Galeriste o colecție de obiecte inspirate de lucrarea „Text and Time 112” a artistului român Constantin Severin. Acesta se bucură de o recunoaștere internațională prin crearea unui nou concept în arta plastică, expresionismul arhetipal.
O combinație fericită între vestimentație și artă, compania montrealeză Le Galeriste, Galerie d’Art-à-Porter, prezintă în exclusivitate lucrările unora dintre cei mai respectați artiști plastici din lume, reproduse pe obiecte de îmbrăcăminte și accesorii.
Amatorii de modă, artă și lucruri unice pot găsi la Le Galeriste o colecție de obiecte inspirate de lucrarea „Text and Time 112” a artistului român (aflat în România) Constantin Severin. Originalul este un tablou în ulei pe pânză realizat în 2015, cu dimensiunile 70×90 cm. Transformat în art-à-porter, el poate fi achiziționat sub formă de eșarfă, sacoșă, tricou, rochie, fustă, kimono, tunică, mască reutilizabilă sau pernă fantezie. Toate acestea sunt disponibile pe site-ul Le Galeriste, la: www.art-a-porter.com/constantin.severin.
De menționat că produsele puse în vânzare de această companie sunt fabricate la Montreal, în mod ecologic, uman și durabil. Toate materialele utilizate sunt vegane iar vopselele sunt ecologice, pe bază de apă. Tehnica folosită garantează un echilibru optim al culorilor și că opera de artă nu se va estompa în timp.
Constantin Severin este fondator și reprezentant al expresionismului arhetipal, un curent artistic extins și apreciat la scară mondială, pe care l-a fondat în Bucovina, în anul 2001. Expresionismul arhetipal se situează între cele două paradigme majore ale artei contemporane, figurativul și abstractul (archetypalexpressionism.com).
Absolvent al International Writing Program de la University of Iowa (2015), Constantin Severin a publicat zece cărți de poezie, eseuri și ficțiune. Una dintre poeziile sale a fost inclusă în antologia „World Literature Today 2014, After the Wall Fell: Dispatches from Central Europe (1989-2014)”, menită să popularizeze literatura central-europeană post-Wende la cea de-a 25-a aniversare a căderii Zidului Berlinului.
Arta conceptuală și lucrările sale au apărut în Artdaily, World Literature Today, It’s Liquid, Levure littéraire, Empireuma, Contemporanul, Vatra, Arkitera, Glare Magazine, Cuadernos del Ateneo, Dance, Media Japan, precum și în alte reviste internaționale de litere și artă.
De asemenea, Constantin Severin a avut numeroase expoziții personale și de grup în România, Germania, SUA, Franța, Finlanda, Norvegia, Spania, Portugalia și Republica Moldova. El este și membru fondator al grupului internațional de artă 3rd Paradigm.
Mai multe detalii despre biografia și activitatea artistică a lui Constantin Severin pot fi găsite pe site-ul său oficial, la: www.constantinseverin.ro.