Ultima etapă a calificărilor pentru Quebec 2020, echipa care va reprezenta Quebecul la Campionatul național de karate, a avut loc în data de 19 ianuarie. Lotul Academiei de Karate Alexandru Sorin a obținut rezultate excelente, nouă atleți din cei 12 care s-au prezentat la aceste selecții calificându-se în echipa Quebec 2020 de juniori.

Selecția a avut trei etape, desfășurate în trei luni consecutive (noiembrie-decembrie 2019 și ianuarie 2020), în urma cărora trei atleți din fiecare categorie, cei care au acumulat cele mai multe puncte, au fost incluși în echipa ce va reprezenta această provincie la Campionatul național. Competiția pentru juniori se va desfășura la Toronto în perioada 1-3 mai 2020.

Echipa Quebecului este cea mai bună din Canada, deținând cele mai multe medalii la campionatele naționale, și de aceea procesul de selecție al membrilor săi este unul foarte riguros și dificil.

Lotul Academiei de Karate Alexandru Sorin a obținut rezultate excelente, nouă atleți din cei 12 care s-au prezentat la aceste selecții calificându-se în echipa Quebecului. Este un progres față de anul trecut, când AKAS a avut opt juniori calificați. Menționăm, de asemenea, faptul că și în primele două runde de calificări, echipa a obținut rezultate record, plasându-se pe locul doi din 36 de echipe participante în a doua etapă (8 decembrie) și pe locul trei, din același total de 36 de echipe, în prima etapă (17 noiembrie). Aceste performanțe sunt, așa cum a subliniat Alexandru Sorin, „rodul muncii în echipă, al susținerii părinților și al disciplinei de care au dat dovadă atleții”.

Printre cei calificați se numără și tânăra de origine română Caterina Iacob, în vârstă de 14 ani. Caterina face karate de trei ani iar ascensiunea ei a fost una foarte rapidă: anul trecut a participat pentru prima dată la Campionatul național de karate pentru juniori și tot anul trecut, în octombrie, a participat la Coupe Québec unde a obținut locul întâi. O elevă cu rezultate școlare foarte bune, Caterina Iacob este în același timp și „foarte serioasă și conștiincioasă la antrenamente, antrenându-se mai mult decât majoritatea atleților”, după cum ne-a declarat Alexandru Sorin.

Academia de Karate Alexandru Sorin se adresează copiilor între 4 și 14 ani iar înscrierile se pot face pe tot parcursul anului. Alexandru Sorin este antrenor provincial de karate din 2014 și antrenor al echipei canadiene din 2017.

Anul acesta, pe lângă Campionatul național de la Toronto, echipa AKAS va participa și la alte două competiții importante: Cupa Mondială – Las Vegas, luna aprilie, și Campionatul panamerican – Mexic, luna august. Menționăm, de asemenea, că din luna martie Academia de Karate Alexandru Sorin va organiza și un camp de vacanță. Mai multe informații: academiedekarate.com sau 514-488-4596.

CITIȚI ȘI:

Lotul Academiei de Karate Alexandru Sorin, rezultate frumoase în calificările pentru Quebec 2020
Alexandru Sorin, despre succesul în viață și în sport