În primele două etape ale calificărilor pentru Quebec 2020, echipa care va reprezenta Quebecul la Campionatul național de karate, lotul Academiei de Karate Alexandru Sorin a reușit o performanță record.

În luna noiembrie 2019 au început selecțiile pentru Quebec 2020, echipa care va reprezenta Quebecul la Campionatul național de karate din acest an, ce se va desfășura pe 21 și 22 martie la Calgary pentru seniori și pe 1-3 mai la Toronto pentru juniori. Selecția se adresează tuturor membrilor Karaté Québec.

În prima etapă a calificărilor, echipa Academiei de Karate Alexandru Sorin a reușit să se plaseze pe locul trei din 36 de echipe participante. Este o performanță record, așa cum ne-a declarat Alexandru Sorin, deoarece clubul său este unul relativ nou, care există de doar cinci ani.  

Pe 8 decembrie a avut loc a doua rundă de calificări, iar rezultatul obținut a fost și mai bun: locul doi, din același total de 36 de echipe.

Cea de-a treia și ultima selecție va avea loc pe 19 ianuarie 2020.

Echipa Quebecului este cea mai bună din întreaga Canadă, deținătoarea celor mai multe medalii la campionatele naționale, și de aceea procesul de selecție al membrilor săi este foarte riguros și dificil.

Din echipa Academiei face parte și o româncă, în vârstă de 14 ani: Caterina Iacob. Ea a terminat pe locul I prima selecție și pe III pe cea de-a doua. În acest moment, ea este calificată pentru echipa Quebec 2020 în proporție de 90%, la fel ca alți șapte membri ai lotului Academiei de Karate Alexandru Sorin, din totalul de 12 care s-au prezentat la aceste selecții.

Academia de Karate Alexandru Sorin se adresează copiilor și tinerilor. Alexandru Sorin este antrenor provincial de karate din 2014 și antrenor al echipei canadiene din 2017. În 2020, echipa AKAS va participa la trei competiții importante: Cupa Mondială – Las Vegas, luna aprilie; Campionatul național – Toronto, luna mai; Campionatul panamerican – Mexic, luna august. Cei care doresc să se implice ca sponsori pentru aceste prestigioase participări pot telefona la 514-488-4596. Mai multe informații: academiedekarate.com.

CITIȚI ȘI:

Alexandru Sorin, despre succesul în viață și în sport