Tânăra actriță de origine română Alexandra Băndean se va afla la Complexe Desjardins sâmbătă, 25 ianuarie, într-un spectacol dedicat Anului Nou Chinezesc, cu trupa de dans Tribu Kumbé din care face parte.

Alexandra Băndean este o artistă multidisciplinară despre care am avut în mai multe rânduri ocazia să publicăm: anul trecut, în cadrul Festivalului Fringe de la Montreal, Alexandra s-a remarcat alături de trupa de teatru Uptown Crew în piesa Le venin de Jocaste, în care a interpretat rolul principal (Inès). Piesa s-a bucurat de un real succes, Uptown Crew fiind răsplătită cu premiul The most promising local French theatre company. Alexandra a apărut, de asemenea, în mai multe reclame, scurtmetraje și videoclipuri pentru artiști punjabi din Montreal, iar în 2017 a jucat în filmul Super Singh, produs la Bollywood, în care a interpretat una din eroinele principale (Cathy).

Alexandra Băndean pe afișul piesei Le venin de Jocaste.

Acum, alături de trupa de dans Tribu Kumbé, se va afla în spectacol la Complexe Desjardins (150 Sainte-Catherine O, Montreal, H2X 3Y2), într-un eveniment dedicat sărbătoririi Noului An Chinezesc ce se va desfășura între orele 11:00 și 18:00 și va include muzică, dans, artizanat, gustări și ceremonia ceaiului. Tribu Kumbé (kumbé înseamnă tambur într-un dialect afro-colombian) va interpreta un dans afro-contemporan cu batoane.

Alexandra Băndean s-a alăturat acestei trupe de dans acum nouă luni și în acest relativ scurt interval de timp, a participat deja la la zece evenimente/spectacole, printre care unele de înaltă ținută artistică precum Canada Latin Awards, în octombrie 2019, la teatrul Rialto, unde alături de Tribu Kumbé a urcat pe scena pentru a interpreta două dansuri, sau spectacolul La Tilica: Je suis la muerte, în noiembrie 2019, la Édifice Wilder, un eveniment cu accente mexicane în care Tribu Kumbé a prezentat un ritual modern de dans.

Alexandra Băndean pregătindu-se pentru spectacolul La Tilica, noiembrie 2019.

Inițial axată pe folclor columbian, această trupă, formată acum doi ani, a evoluat spre un repertoriu extins și o formulă de dans actual, cu un stil contemporan și house. Tribul kumbé numără în prezent 12 dansatori, columbieni dar și de alte naționalități, reprezentând diversitatea de origini, ritmuri și culori a Montrealului.

Câteva clipuri cu Tribu Kumbé în diverse spectacole se pot urmări pe YouTube.

CITIȚI ȘI:

Alexandra Băndean: Teatrul ca formă de expresie a provocărilor societății actuale
Alexandra Băndean în piesa „Le Venin de Jocaste”, la Festivalul Fringe din Montreal
O româncă din Montreal la Bollywood