Vineri, 1 martie, Consulatul General al României de la Montreal organizează un atelier de confecționat mărțișoare din fetru, oferit de artista plastică Eva Halus.

În martie 2023, sediul consulatului român de la 1010 Sherbrooke Ouest a fost gazda unei expoziții de pictură a Evei Halus (Renașterea Naturii, 7 martie – 28 aprilie 2023), la vernisajul căruia artista a prezentat și oferit mărțișoare din lână cardată realizate de ea. Anul acesta, Eva Halus propune o tehnică mai simplă, care utilizează fetrul, pe care și copiii o pot învăța cu ușurință.

Mărțișoare din lână cardată confecționate de Eva Halus.

Participarea este gratuită, materialele sunt furnizate, însă trebuie făcută o rezervare la montreal.cg@mae.ro. Atelierul începe la ora 18:00. Adresa: 1010 Sherbrooke O, etaj 15, sala 1516, Montreal, H3A 2R7.

Mărțișor din fetru realizat de Eva Halus.

Menționăm că la lansarea cărții Zâmbete în amvon scrisă de Cătălin Lungu, organizată de Asociația Culturală Română (ACR) și Comunitatea Moldovenilor din Quebec (CMQ) în data de 3 martie la Centrul comunitar 6767 Côte-des-Neiges, Eva Halus, care este secretară și directoare artistică a ACR, va oferi în dar participantelor câte un mărțișor.

Notă: Într-o versiune precedentă a articolului se menționa eronat că atelierul va avea loc la sala 610. Articolul a fost corectat.