„OH CANADA, OH BABY!”, au fost cuvintele comentatorului de la fața locului după victoria istorică a Canadei la Edmonton, în fața Mexicului.

Victoria din 16 noiembrie și poziția Canadei în Octogonul CONCACAF nu este o surpriză. La ora actuală, echipa națională masculină a Canadei este foarte puternică din perspectiva jocului ofensiv și creativ. Nu degeaba peste 40 de mii de spectatori au participat de fiecare dată la meciurile de acasă, chiar și la -9°C, așa cum a fost la cel împotriva Mexicului.

Primele trei echipe se califică direct la Campionatul mondial din Qatar. Locul 4 continuă să joace în PLAYOFF-ul din Inter-Confederații.
 

În ultimii doi ani, echipa națională de fotbal masculin a Canadei a practicat un joc foarte bun în toate competițiile la care a participat. După ce la Gold Cup a pierdut nemeritat în fața Mexicului, Canada și-a luat revanșa la acest turneu de calificare, câștigând binemeritat patru puncte împotriva aceleiași adversare. Această victorie a survenit după o campanie întreagă de calificare foarte bine pusă la punct de către stafful tehnic al frunzei de arțar, condus de John Herdman.

Următoarele şase meciuri sunt foarte importante pentru naționala Canadei, mai ales cel de pe 30 ianuarie, când se organizează o primire destul de rece a Statelor Unite la Edmonton. Statistic vorbind, dacă reușește să câștige cel puțin cele trei meciuri cu cenușăresele Octogonului, rezervările pentru Qatar sunt ca și făcute. Iată programul pe anul viitor.

CITIȚI ȘI:

Campionatul Mondial de Fotbal din Qatar 2022: Faza finală de la CONCACAF