Stadionul Saputo din Montreal aşteaptă iubitorii fotbalului duminică, 21 noiembrie, de la ora 1:00 p.m., pentru a susține echipa orașului în finala celei mai înalte competiții interne dintre cluburile profesioniste de fotbal din Canada.

Și de data aceasta, pentru a treia oară în ultimii cinci ani, Finala Campionatului Canadian de Fotbal 2021 se va disputa între marile rivale CF Montréal și Toronto FC. Miza este mare, deoarece învingătoarea acestei partide își asigură o participare directă în Liga Campionilor Scotiabank Concacaf 2022.

Cele două echipe se cunosc foarte bine deoarece se întâlnesc an de an în MLS, competiţie care nu le permite totuşi să se califice în Liga Campionilor Concacaf, așa cum o poate face finala de duminică. Din ultimele 33 de întâlniri între cele două combatante, Toronto FC a câștigat de 16 ori, în timp ce CF Montréal s-a impus în 13 jocuri.

De notat și faptul că începând de anul viitor, echipa CS Mont-Royal Outremont, câştigătoarea PLSQ (Première Ligue de Soccer du Québec), va participa în ediția revizuită a Campionatului Canadian de Fotbal.