Câteva sugestii privind târgurile de Crăciun de anul acesta de la Montreal, pentru a vă umple sacii de cadouri și pungile reciclabile cu produse locale și originale.

Târgurile de Crăciun de la Montreal sunt o adevărată vitrină a artizanilor și producătorilor locali, care ne oferă o binevenită alternativă la articolele produse în serie. Puteți cumpăra cadouri unice, durabile, pentru cei dragi sau pentru dumneavoastră, încurajând micii întreprinzători quebechezi.

Iată câteva dintre feericele târguri montrealeze de Crăciun din acest an, unde bucuria de a găsi cadoul perfect este egalată doar de sentimentul de a sprijini munca și creativitatea artizanilor locali. 

Le Grand Marché de Noël

FOTO: Facebook.

Cu aproximativ 40 de cabane artizanale locale și regionale, 80 de artizani quebechezi și peste 150 de evenimente gratuite, Marele Târg este epicentrul spiritului de Crăciun la Montreal. Deschis din 25 noiembrie, Le Grand Marché de Noël poate fi vizitat până pe 30 decembrie, în Place des festivals (1499 rue Jeanne-Mance, Quartier des spectacles). Pe lângă articolele unice și fabricate local, aroma vinului fiert și a altor delicii de sărbători, show-urile muzicale și spectacolele de teatru vor contribui din plin la crearea unei atmosfere festive. Mai multe la www.noelmontreal.ca.

Le Village de Noël

Un mic sat festiv alcătuit din aproximativ cincizeci de chioșcuri ale unor artizani din Quebec se va instala din nou lângă Piața Atwater (138 avenue Atwater, la intersecția cu Saint-Ambroise), începând din 30 noiembrie și până pe 24 decembrie. În program: peste 90 de evenimente gratuite, inclusiv activități dedicate copiilor, cu incursiuni pe tărâmul spiridușilor lui Moș Crăciun, și popularele proiecții de filme în aer liber. Arome delicioase și o varietate de produse ce pot fi oferite de Crăciun despre care puteți afla mai multe la www.noelmontreal.ca.

Marché de Noël Végane                           

În zilele de 2 și 3 decembrie, între orele 10:00 și 18:00, la Maison du développement durable (50, rue Sainte-Catherine Ouest), are loc un eveniment destinat atât veganilor, cât și celor interesați sau curioși privind acest mod de viață. Veți putea astfel explora o vastă selecție de produse alimentare vegane, precum și produse cosmetice și de îngrijire a corpului cruelty free, și haine și accesorii etice. Intrarea este gratuită, însă trebuie să rezervați bilete la www.marchenoelvegane.com.

Salon des métiers d’art du Québec (SMAQ)

FOTO: Facebook.

Acest eveniment, ce se va desfășura între 7 și 17 decembrie la Palais des congrès (1001, place Jean-Paul-Riopelle), este o celebrare a imensului rezervor de talent local, cu peste 215 artizani profesioniști, inclusiv artiști emergenți. SMAQ este locul perfect pentru a găsi lucruri ecologice, durabile și de înaltă calitate. Fie că sunteți în căutarea unor bijuterii neobișnuite, accesorii de modă, jucării sau veselă de masă cu design contemporan, Salonul meseriilor de artă oferă o multitudine de articole artizanale în ediții limitate, făcând ca achizițiile dvs. să fie unice și speciale. Mai multe informații la www.matieres.ca.

Marché de Noël Racines & Friends

Pe 10 decembrie, o multitudine de expozanți – artizani, creatori de produse artizanale, businessuri locale – se vor reuni la sala Ausgang Plaza (6524, rue Saint-Hubert) pentru a vă oferi adevărate mici comori, de la bijuterii, la artă, la haine vintage și bucătărie creolă.

Evenimentul este organizat de librăria Racine, o librărie independentă care există din 2017 și care pune în valoare autorii indigeni și rasializați. Pe lângă romane, eseuri, colecții de poezie și benzi desenate, aici puteți găsi o selecție impresionantă de literatură pentru copii care strălucește prin diversitatea sa. De altfel, pentru cei cu copii, evenimentul din 10 decembrie, care se va desfășura între orele 11:00 – 20:00, va fi o ocazie de a-l întâlni pe Tonton Noël.

CITIȚI ȘI:

O expoziție gratuită dedicată uneia dintre cele mai adorate păpuși din toate timpurile: Barbie