Această expoziție prezintă peste 1,000 de figurine, inclusiv câteva modele inedite, inspirate de celebrități și mari artiști sau îmbrăcate de designeri de modă renumiți.

Barbie Expo este permanentă și gratuită pe tot parcursul anului. Departe de a fi plictisitoare, expoziția se adresează de-o potrivă adulților și copiilor și nu trebuie să fiți fan al acestei păpuși celebre pentru a o savura.

Expoziția Barbie se întinde pe o suprafață de peste 450 de metri pătrați și reunește mai bine de 1,000 de păpuși Barbie și Ken îmbrăcate de creatori de modă legendari precum Christian Dior, Donna Karan, Armani, Ralph Lauren, Vera Wang, Oscar De La Renta, Christian Louboutin, Reem Acra, Carolina Herrera, Zac Posen etc.

FOTO: Tourisme Montréal, mtl.org.

Expoziția reunește și multe personalități istorice și celebrități transformate în păpuși, printre care arilyn Monroe, Audrey Hepburn, Elizabeth Taylor, Barbra Streisand, Elvis, Catherine, Prințesa de Wales, Marie Antoinette, Coco Chanel, Grace Kelly, Mr. Spock sau Cleopatra, pentru a enumera doar câteva.

FOTO: Tourisme Montréal, mtl.org.

De asemenea, se pot admira și păpuși inspirate de mari artiști – Vincent Van Gogh, Claude Monet, Renoir și mulți alții, precum și aranjamente după filme celebre ca Titanic, My Fair Lady, Grease, Pe aripile vântului, Hunger Games, Superman, Vrăjitorul din Oz

Nu în ultimul rând, Barbie Expo celebrează diversitatea, prezentând păpuși de toate mărimile și culorile.

Aceasta este cea mai mare expoziție permanentă de păpuși Barbie din lume. O puteți vizita la 1455 rue Peel, Montreal, H3A 1T5 (Les Cours Mont-Royal). Rezervările nu sunt necesare. Donațiile sunt însă bine venite – toate fondurile merg la Make a Wish Foundation Québec, o organizație care face ca visele copiilor bolnavi să devină realitate. Orarul și alte informații sunt disponibile la www.expobarbie.ca.