Alexandru Sorin și Mira Teodorescu au fost desemnați ambasadori la karate și respectiv tenis la Jocurile din Montreal 2023, competiție destinată copiilor între 6 și 12 ani și ajunsă anul acesta la cea de-a 46-a ediție.

Două nume românești la Jeux de Montréal de anul acesta, care se vor desfășura între 29 martie și 2 aprilie: Alexandru Sorin, numit ambasador la karate, și Mira Teodorescu, ambasadoare la tenis.

Alexandru Sorin practică acest sport din 1993, patru ani mai târziu devenind campion național al României. Stabilit în Canada din 2007, a devenit și aici campion național în 2011 și 2012.

FOTO: Facebook/Jeux de Montréal.

Pe lângă aceste performanțe sportive, Alexandru Sorin este antrenor asistent al echipei olimpice a Canadei și antrenor al echipei Quebecului la karate, fondatorul unei școli care antrenează și educă tinere talente în această disciplină sportivă, precum și conferențiar motivațional în școli pentru promovarea binefacerilor sportului și a activității fizice. În 2019 a publicat cartea „Comment avoir du succes dans le sport et dans la vie/How to Be Successful in Sport and in Life”, o carte motivațională de dezvoltare personală, care se adresează în mod special adolescenților, copiilor și atleților în formare.

CITIȚI ȘI: Alexandru Sorin, despre succesul în viață și în sport

Mira Teodorescu a făcut parte din echipa națională de tenis a României U14 și U16. Ea a participat la un turneu ITF și la Fed Cup juniori România. Stabilită în Canada în 2005, a devenit instructor la Tennis Canada, iar din 2006 este antrenoare în programul de dezvoltare 6-18 ani al Tennis de Montréal. De asemenea, din 2008 ea antrenează la Tennis Québec categoria U12-14 pentru Orange Bowl Florida.

FOTO: Facebook/Jeux de Montréal.

În 2012, Mira Teodorescu a câștigat mențiunea specială în cadrul Prix entraineur développement par excellence Québec.

Jocurile de la Montreal sunt destinate micilor sportivi montrealezi. 26 de discipline sportive sunt reprezentate la această competiție care numără peste 15,000 de participanți în faza calificărilor și 5,000 în cea a finalelor, și care atrage peste 22,000 de spectatori.