Ultimele luni au fost foarte pline pentru pictorița de origine română Doina Falcon.

După expoziția colectivă „Resilience” găzduită de Laoun Opticien (4012 rue St-Denis, Montreal) și dedicată Lunii Istoriei Negre, urmată de expoziția „The Joy of Colour” împreună cu Marlene Smyth la Biblioteca Kirkland, Doina Falcon a participat și la Salonul de Primăvară al Asociației Artiștilor din Beaconsfield la Beaconsfield Centennial Hall, la care s-a prezentat cu o serie de patru tablouri intitulată „Troubled Times”. A urmat apoi, în zilele de 13-15 mai, participarea la Salonul de Artă ArtTram (asociația artiștilor din Mont-Royal), unde Doina Falcon a expus zece lucrări – patru tablouri mari și șase în vitrină. 

Începând din 20 mai și până pe 19 iunie, lucrările Doinei Falcon se vor afla la restaurantul Dupond et Dupont din Mont-Royal (1297 Chemin Canora, H3P 2J4). În cadrul acestei expoziții solo intitulată „Encounter with the Abstract” artista prezintă zece tablouri de mari dimensiuni, executate în acrilic sau ulei în stilul expresionist abstract care îi este caracteristic. Tablourile sale pornesc în general de la o idee sau o imagine reală care este abstractizată într-o manieră personală, cu o cromatică vie, prin straturi succesive de culoare.

Doina Falcon – „Bird of Turmoil”, acrilic pe pânză, 12″x16″.

Expoziția poate fi vizitată zilnic între orele 6:30 și 19:00, iar în data de 8 iunie, între orele 16:00 și 19:00, artista va fi prezentă pentru o întâlnire cu publicul.

O altă ocazie de a o întâlni pe Doina Falcon va fi în data de 11 iunie, la evenimentul Art in the Park ce se va avea loc în Centennial Hall Park din Beaconsfield, între orele 13:00 și 17:00.

Amintim cititorilor ca Doina Falcon și-a început activitatea artistică în 2007, după ce a urmat cursuri de pictură în ulei timp de doi ani. Face parte din multiple grupări artistice, cu care expune adesea: Asociația Artiștilor din West Island, Asociația Artiștilor din Beaconsfield, ArtTram, The Golden Artists Association (Pointe-Claire) și Artists in Montreal. A participat la 90 de expoziții personale sau de grup, iar lucrările sale se găsesc răspândite în Canada, SUA, Europa, Israel și India. Mai multe detalii la www.doina.ca sau Facebook@doinafalconartist.