În zilele de 24 și 25 noiembrie, asociația culturală La Muse Héritage Musical din Montreal va organiza, în colaborare cu Institutul Cultural Român, a doua ediție a evenimentului bienal Festivalul Diversității Culturale.

Festivalul Diversității Culturale este menit să sublinieze și să promoveze tezaurul muzical cultural românesc și cel universal, alături de artiști de origine română și canadiană. Concertele din cadrul festivalului vor avea loc sâmbătă, 24 noiembrie 2018 la Montreal, sala bisericii St-Edouard, și duminică, 25 noiembrie 2018 la Ottawa, sala bisericii St-Joseph. Ele vor prezenta publicului oratoriul românesc Mănăstirea Argeșului (Legenda Meșterului Manole) a compozitorului Iacob Mureșianu și multe alte piese semnate de compozitori universali. Spectatorii de origine română vor recunoaște cu siguranță una dintre cele mai frumoase piese compuse vreodată de un român, cunoscută prin fragmentul care timp de decenii a constituit genericul emisiunii Teleenciclopedia: este vorba de Moment Muzical de Nicolae Kirkulescu. Multe alte asemenea bijuterii muzicale vor fi prezentate în prima parte a concertului.

Alături de corul și orchestra „La Muse”, Festivalul Diversității Culturale îi are ca invitați pe soprana Marina Negruță, tenorul Liviu Iftene, solist al Operei din Brașov, tenorul Jaime Sandoval și baritonii Igor Antoci și Pierre Rancourt. Acesta din urmă, solist la Opéra de Montréal și recunoscut pentru eleganța prezenței sale scenice și timbrul vocal cald și distinct, se află la prima sa colaborare cu asociația La Muse Héritage Musical. Acestor soliști vocali li se vor alătura ca invitați violonista Anastasia Vîrlan și pianistul Beguentch Gueldyev.

CITIȚI ȘI: Tenorul Liviu Iftene revine pentru a treia oară în Canada

Reamintim cititorilor noștri că în ultimii zece ani, asociația La Muse Héritage Musical a organizat concerte pe a căror scenă au urcat atât artiști români cât și canadieni. Asociația a fost înființată la inițiativa Ioanei German, președinta acesteia și dirijoarea corului La Muse, cu scopul de a organiza evenimente culturale și de a promova muzica clasică, în special cea românească.

Festival Diversité Culturelle
Manoliana, âmes de légende
24 noiembrie, ora 19.00
Biserica St-Édouard, St-Denis colț cu Beaubien (metrou Beaubien)
Bilete: 25$ în pre-vânzare, 35$ la ușă; www.eventbrite.com Manoliana
Rezervări: 450-448-0797

CITIȚI ȘI: Ioana German: „Muzica, această Muză care mă inspiră încă din copilărie”