O remarcabilă expoziție colectivă la Galeria BOA, cu participarea artistului de origine română Vasile Trif și a criticului de artă Andrei Seleanu.

Opt artiști participă la această expoziție de pictură, sculptură și gravură între figurativ și abstract, intitulată „Grands artistes d’aujourd’hui”: Léonel Jules, Vasile Trif, Danielle Cadieux, Hélène Goulet, Marina Maslovskaia, Gabrielle Grawey, Pierre Saint-Louis și Fabio Avella.

Vasile Trif este cunoscut în comunitatea noastră ca pictor, poet și preot paroh al Bisericii ortodoxe române Sfântul Pantelimon din Saint-Eustache.              

Autorul, criticul de artă și jurnalistul de origine română Andrei Seleanu este comisarul expoziției. Vernisaj va avea loc miercuri, 14 decembrie 2022, de la ora 18:00, la Galeria BOA (263 rue de la  Commune Est, Vieux Montréal, H2Y 1J2). Expoziția va fi deschisă până în 22 decembrie 2022.

Una dintre lucrările prezentate în expoziție de Vasile Trif.

Tot cu această ocazie, Andrei Seleanu va prezenta cartea sa „Comprendre l’art contemporain” (Editura Mots en toile, Montreal, 2021). Cartea explică diferența între arta modernă și cea contemporană, între modernism și post-modernism, chestiuni uneori însoțite de confuzie. Aceste demers critic este acompaniat de 45 de ilustrații în culori.

Colaborator al revistelor Vie des Arts și Canadian Art, Andrei Seleanu este un observator cu îndelungă experiență a scenei artelor plastice din Canada și la nivel internațional.

CITIȚI ȘI:

André Seleanu despre algoritmul după care se poate descifra arta contemporană