Între 31 august și 15 septembrie va avea loc expoziția pictoriței Rodica Vinca, intitulată Simfonie de vară, la Biblioteca Germaine Guèvremont din Laval. Expoziția reunește 28 de lucrări, create recent, în culori acrilice pe pânză, dar și pictate folosind tehnica impasto aplicată cu cuțitul de paletă și uneori folosind și rășină, pentru a da mai multă textură tablourilor. Această tehnică aduce o suavitate culorilor, o transparență ce contribuie la redarea echilibrului și armoniei, atât de căutate de artistă.

Amintim că Rodica Vinca este membră a mai multor grupări artistice, printre care și la Cercul de Artiști Pictori și Sculptori din Quebec (CASPQ), Federația Canadiană a Artiștilor Plastici și Asociația Artiștilor Plastici din Laval. În cariera sa artistică Rodica Vinca a fost recompensată cu mai multe premii și medalii, pe plan local și internațional. Mai multe detalii despre arta ei veți putea citi în volumul III al Convorbirilor cu Personalități Românești din Montreal, ce își va face apariția în luna septembrie a.c.

Vernisajul expoziției Simfonie de vară va avea loc sâmbătă, 31 august, începând de la ora 13:00, la Biblioteca Germaine Guèvremont, 2900 boul. De la Concorde Est, (Duvernay), Laval.

CITIȚI ȘI:

Doina Falcon: Oeuvres abstraites
Carmen Smutneac: Arta ca răspuns la întrebările umane fundamentale
Raluca Pilat: Dezvăluirea extraordinarului ascuns dincolo de lucrurile obișnuite