În cadrul Journées de la Culture 2019, Asociația Culturală Română și Comunitatea Moldovenilor din Quebec invită amatorii de film la o vizionare a scurtmetrajului Just moi et toi, care va fi precedată de o întâlnire cu realizatoarea Sandrine Brodeur-Desrosiers și actrițele Dalia Binzari și Luiza Cocora. Evenimentul va avea loc sâmbătă, 28 septembrie, începând cu ora 18:00, la Centrul comunitar 6767 Côte-des-Neiges din Montreal, sala 602.

Filmul, făcut în Quebec, are în distribuție trei actori de origine română: Dalia Binzari și Luiza Cocora, pe care le veți putea întâlni pe 28 septembrie, și Florin Peltea, stabilit în Toronto.

Juste moi et toi a câștigat Ursul de Cristal la ediția din acest an a Festivalului Internațional de Film de la Berlin pentru cel mai bun scurtmetraj la categoria Generation Kplus, precum și premiul pentru cel mai bun scurtmetraj canadian la cel mai mare festival de scurtmetraje din Canada, Festival Regard 2019 (Saguenay, Quebec).

CITIȚI ȘI: Trei actori români din Canada în scurtmetrajul „Juste moi et toi” premiat la Berlinale 2019

Filmul o înfățișează pe Eva (Dalia Binzari), o fetiță imigrantă de opt ani care, împreună cu părinții săi (interpretați de Luiza Cocora și Florin Peltea), trăiește la Montreal de aproape patru ani. Fetița este foarte fericită când pleacă pentru prima oară în vacanță cu tatăl ei, Stephan, în Mexic. La întoarcere Eva află însă un secret pe care este obligată să îl păstreze. Stephan este șofer de camion iar cei doi călătoresc în Mexic cu camionul pe care acesta îl conduce.

Dalia Binzari, în vârstă acum de zece, face parte dintr-o familie venită din Republica Moldova, care s-a stabilit în Canada în urmă cu șase ani. Este elevă la școala Guy Drumond și frecventează cursurile școlii Junimea Română. Rolul Evei este primul său rol cinematografic.

Luiza Cocora este absolventă a Universității Naționale de Teatru și Cinema (UNATC) din București, secția de actorie, afirmându-se pe scenele teatrelor Bulandra și Odeon din București, precum și a Teatrului Național din Craiova și a Teatrului Național din Cluj. În Canada a studiat regie de film la Universitatea Concordia din Montreal, semnând apoi regia scurtmetrajelor Les vies qui nous restent / Remaining lives (2015) și If This Isn’t Love / Si ce n’est pas de l’amour (2018), ambele selectate la Toronto International Film Festival.

CITIȚI ȘI: Luiza Cocora: „Sunt mereu obligată să mă autodepășesc”

Juste moi et toi durează 22 de minute și este vorbit în franceză și română (V.O.), cu subtitrare în engleză.