Recent a fost anunțat că persoanele aflate în Canada cu statutul de rezident temporar care vor să-și prelungească acest statut sau să-l schimbe trebuie să facă o cerere numai pe cale electronică, cu anumite excepții.                     

Regulamentul pentru imigrație și protecția refugiaților (IRPR) precizează biroul la care trebuie depusă cererea de viză de rezident temporar, de permis de studii sau de permis de muncă. Scopul este de a oferi aceste servicii prin intermediul biroului care va asigura un tratament just, competent și echitabil. În mod normal, cererile de rezidență temporară prezentate pe hârtie ale celor aflați în exteriorul Canadei sunt trimise către Visa Application Center (VAC) responsabil de țara unde candidatul a fost admis în mod legal sau către centrul care deservește țara de cetățenie a candidatului. Pe site-ul guvernului federal se poate consulta lista țărilor și a birourilor VAC corespunzătoare.

În general, aplicanții din toată lumea au posibilitatea să facă o cerere online pentru statutul de rezident temporar, utilizând Come to Canada și My Account Portal

Străinii aflați în Canada cu statutul de rezident temporar care vor să-și prelungească acest statut sau să-l schimbe (cu condiția respectării condițiilor de eligibilitate) trebuie să facă o cerere numai pe cale electronică, cu anumite excepții. 

Persoanele care vor să aplice pentru statutul de rezident temporar fiind în Canada trebuie să respecte următoarele condiții: să fie deja în Canada, să aibă o viză, un permis de studii sau de muncă valid, să dorească să rămână în Canada sau dacă părăsesc țara să se întoarcă în viitorul apropiat, viza de vizitator existentă expiră sau a fost valabilă numai pentru o singură intrare în Canada.

Reamintim că demersurile pentru reînnoire trebuie începute cu cel puțin două luni înainte de data plecării din Canada sau de data expirării vizei.

CITIȚI ȘI:

Un nou program federal oferă imigranților servicii de integrare înainte de sosirea în sol canadian
Despre prelungirea șederii în Canada în câteva cuvinte
Super viza, o alternativă interesantă a procesului de parenare a părinților sau bunicilor

1 COMENTARIU

  1. Dupa cat timp poate reintra in Canada cineva care are Viza eTA pe pasaport? Daca sta 5-6 luni si apoi merge in SUA, de exemplu, sau chiar in Romania, cand se poate reintoarce in Canada? Dupa cat timp pentru a putea sta iarasi 6 luni?
    Multumesc anticipat pentru raspuns!

Comments are closed.