Dacă în anii precedenți comunitatea română de pe ambele maluri ale Prutului alinia la startul acestei competiții patru echipe de fotbal, în 2018, datorită pensionărilor și accidentarilor multiple, nu s-au mai putut prezenta la această categorie de vârstă decât două echipe: Loyal Transport și Moldova.

Pe 21 octombrie s-a dat startul la Soccerplexe Catalogna la divizia I la fotbal, organizată de Quebec Super League (QSL), la categoria de vârstă de + 35 ani, în format de 7 contra 7.

Dacă în anii precedenți comunitatea română de pe ambele maluri ale Prutului alinia la startul acestei competiții patru echipe de fotbal, în 2018, datorită pensionărilor și accidentarilor multiple, nu s-au mai putut prezenta la această categorie de vârstă decât două echipe: Loyal Transport și Moldova. Pe prima, Loyal Transport, abonată la câștigarea trofeelor de vară, am prezentat-o în numărul trecut al ziarului. În această ediție vom vorbi despre Moldova.

CITIȚI ȘI: Loyal Transport, o echipă de fotbal 100% românească la Montreal

Echipa de fotbal Moldova a fost formată, până la debutul actualului sezon, din jucători proveniți doar din Republica Moldova. Începând din această toamnă, echipa s-a întărit cu doi jucători români de mare experiență: Mircea Turcu și Nicu Boceanu.

La ora actuală, moldovenii formează unul dintre cele mai frumoase grupuri de sportivi din comunitatea noastră. Jucătorii sunt pasionați de sport, practică fotbalul cu plăcere și nu se dau la o parte atunci când e vorba de efort fizic. Sunt uniți și în teren și în afara lui, iar mottoul utilizat de Alexandre Dumas în romanele sale, „toți pentru unul și unul pentru toți”, li se potrivește perfect.

Echipa Moldova joacă un fotbal în forță ce se pliază mai bine pe teren mare de 11 decât pe teren mic de 7. Cu toate acestea, dacă îi prinzi în zi de grație, sunt capabili să învingă orice echipă din acest campionat, așa cum de altfel sunt capabili să și piardă atunci când nu te aștepți.

Băieții vin la meciuri la timp și mai fac și antrenamente. Știu acest lucru deoarece i-am surprins într-un an făcând antrenament pe o vreme ploioasă de toamnă când nici pisica nu era de lăsat pe balcon. Și trebuie să recunosc că văzându-i pe teren, mi-am dorit să intru și eu la joacă.

Iată din cine este compusă echipa actuală la acest debut de sezon (foto): rândul de sus (de la stânga la dreapta): Sergiu Darie (căpitan), Grigore Vidrașcu, Oleg Timosin, Corneliu Popov, Nicolae Boceanu și Evgeniy Frolov (portar); rândul de jos (de la stânga la dreapta): Mircea Turcu, Sili Mihail, Demian Anatolii, Lilian Stah, Marian Luca și Octavian Spătaru.