Regiunile Laval și Outaouais au trecut la un nivel de alertă moderat (oranj), în timp ce Centre-du-Québec este acum la un nivel de pre-alertă (galben).

Anunțul a fost făcut de ministrul Sănătății, Christian Dubé, într-o conferință de presă la care a participat și directorul Sănătăți publice din Quebec, dr. Horacio Arruda.

Numărul noilor cazuri nu este foarte mare în aceste regiuni – Laval 50 de cazuri, Outaouais 11 cazuri și Centre-du-Québec 14 cazuri – însă ministrul Sănătății a explicat că decizia de a trece la un nivel mai ridicat de alertă este motivată de mai mulți factori, nu doar de situația noilor îmbolnăviri. În acest caz este vorba de numărul focarelor de COVID-19.

Reamintim că de ieri, 22 septembrie, trei regiuni ale provinciei – Montreal, Chaudière-Appalaches și o parte din regiunea Quebec (Capitale-Nationale) – se află la același nivel moderat de alertă.

Numărul de noi cazuri anunțat astăzi este de 489, cu aproximativ o sută mai puține ca în ziua precedentă. Numărul quebechezilor care s-au îmbolnăvit de COVID-19 de la începutul pandemiei se ridică la 68,617; numărul total al deceselor înregistrate în provincie este de 5,805.

168 de persoane sunt spitalizate, cu 20 mai multe față de bilanțul precedent, dintre care 28 se află la terapie intensivă.

Cele mai recente date privind numărul de teste de depistare efectuate (20 septembrie) indică cifra de 25,025 și un total de 2,115,208 de la începutul pandemiei.

Cele mai multe noi cazuri au fost depistate la Montreal – 142, o cifră ridicată, dar în scădere față de cea anunțată în ziua precedentă, de 219 noi cazuri.

În Ontario numărul noilor cazuri raportat marți, 22 septembrie, se ridică la 478, un nivel ce nu a mai fost atins din luna mai.

Urmăriți evoluția COVID-19 în timp real în Quebec și Canada

CITIȚI ȘI:

Quebec: Câteva explicații privind sistemul de culori introdus de guvern pentru a urmări evoluția pandemiei în provincie