La Montreal activează cu succes echipa de fotbal amator FC Moldova, înființată de Alexei Rogov în 2009 și continuată cu succes de actualii componenți. Acest frumos colectiv de prieteni și iubitori ai sportului rege a reprezentat cu mândrie stema Republici Moldova, participând în mai multe competiții de fotbal amator, atât în format de 11, cât și de 7 jucători de câmp.

În sezonul de iarnă, FC Moldova a terminat în stil de mare campioană, pe prima poziţie a diviziei I la categoria de vârstă de +40 de ani, în campionatului amator de fotbal în șapte organizat la Soccerplexe Catalogna de Quebec Soccer League (QSL).

Frumuseţea campionatelor organizate de Quebec Soccer League provine în primul rând din interiorul echipelor participante, care se compun în marea lor majoritate din jucători proveniți din același bazin etnic.

Practic, în acest campionat, se înfruntă voinţa, perseverența, disciplina și cunoştinţele tehnico-tactice ale fotbaliștilor locali cu cele ale echipelor de imigranți veniți din Iran, Maroc, Moldova, Ucraina, Polonia, România, America Centrală sau de Sud.

Fără să stărui mai mult asupra valorii campionatului QSL, îmi doresc prin acest articol să aduc la cunoștința cititorilor de limbă română că pe plan sportiv, echipa de fotbal amator FC Moldova face cinste comunității moldovenești în special și celei românești în general.

Iată componența acestei echipe (foto):

Rândul de sus, de la stânga la dreapta: Sergiu Darie, Dmitro Pashkov, Alexandr Tarasov, Mihai Sili, Corneliu Popov, Dorin Vasilică, Grigore Vidrașcu, Andrei Chirjul. Rândul de jos, de la stânga la dreapta: Nicolai Samson, Anatol Demian, Marian Luca, Vitalii Galenich, Lilian Stah, Vladimir Surlari și Mario Gonzalez.

CITIȚI ȘI:

Echipa FC Moldova 35+: Fără disciplină, succesul este imposibil