Barurile nu vor mai servi băuturi alcoolice de la miezul nopții și vor trebui să țină un registru al clienților. Măsurile luate de guvern vizează o mai bună respectare a reglementărilor de sănătate publică.  

Mai multe măsuri privind modul de funcționare al barurilor din Quebec vor intra în vigoare începând de joi, 9 iulie, așa cum ministrul Sănătății, Christian Dubé, a anunțat astăzi într-o conferință de presă.

Pe lângă faptul că nu vor mai servi băuturi alcoolice de la 12 noaptea iar clienții vor trebui să părăsească localurile până la ora unu, barurile vor trebui să țină un registru al clienților, pentru a facilita trasarea contactelor în cazul apariției unui focar de COVID-19. O astfel de măsură este deja în vigoare în British Columbia.

De asemenea, barurile vor trebui să-și limiteze numărul de clienți la 50%, așa cum fac restaurantele, pentru a respecta distanțarea fizică de doi metri. Aceștia trebuie în mod obligatoriu să stea așezați, fără deci să poată dansa. Măsura se aplică inclusiv în cluburi.

În plus, în intervalul în care vor fi deschise, mai mulți polițiști vor fi prezenți în zonele și pe străzile din jurul barurilor, pentru a asigura respectarea acestor reguli.

Noile măsuri luate de guvernul provincial survin pe fondul îngrijorărilor cu privire la o relaxare în rândul populației privind COVID-19 și regulile de sănătate publică menite să prevină răspândirea acestei boli.

Reamintim că pe 5 iulie, Direcția de sănătate publică din Montérégie a lansat un apel pentru a repera clienții unui bar din centrul comercial Dix30 din Brossard, Mile Public House, unde cel puțin cinci persoane au fost contaminate cu noul coronavirus săptămâna trecută.

În rândul proprietarilor de baruri îngrijorările se manifestă și la nivel de supraviețuire a acestor businessuri, închise timp de luni de zile din cauza pandemiei. Noile măsuri vor afecta în mod special cluburile, care de obicei rulează din plin abia după miezul nopții.

Bilanțul COVID-19 în Quebec

Autoritățile din domeniul sănătății raportează 137 de cazuri noi de contaminare cu COVID-19 în ultimele 24 de ore. Totalul cumulat al infectărilor cu SARS-CoV-2 se ridică acum la 56,216.

Șase decese suplimentare s-au adăugat bilanțului, patru dintre acestea având loc înainte de 1 iulie. Numărul deceselor provocate de COVID-19 de la începutul crizei este de 5,609.

Numărul pacienților care necesită spitalizare a scăzut de la 331 la 308 în ultimele 24 de ore. 27 de persoane sunt internate la terapie intensivă, același număr ca miercuri.

9,358 de teste de depistare au fost făcute în data de 7 iulie, ceea ce ridică numărul testelor efectuate în provincie la 930,798.

CITIȚI ȘI:

Quebec: Regulile privind funcționarea barurilor vor fi mai severe