Barurile, parcurile acvatice și cele de distracții, spa-urile, sălile de jocuri și cazinourile, precum și companiile de servicii unde munca la distanță nu este posibilă își redeschid porțile începând de astăzi, potrivit anunțului făcut de dr. Horacio Arruda, directorul Sănătății publice din Quebec.

Reluarea activităților în aceste domenii se va desfășura respectând regulile sanitare în vigoare. În plus, în anumite sectoare există reguli specifice, ca în cazul barurilor, unde pe lângă faptul că trebuie respectate aceleași reguli ca în restaurante, clienții trebuie în mod obligatoriu să stea așezați, fără deci să poată dansa.

„Suntem foarte aproape de ridicarea totală a restricțiilor”, a afirmat dr. Arruda.

Practic, începând de astăzi, cu excepția a trei sectoare – festivaluri și evenimente majore, tabere de vacanță și sporturi de combat – activitățile din Quebec nu mai sunt supuse măsurilor de izolare.

Dr. Arruda a amintit totuși că regula distanțării de doi metri trebuie observată în continuare peste tot. El s-a declarat îngrijorat de faptul că relaxarea măsurilor de izolare poate antrena o nerespectare a distanțării fizice, a etichetei respiratorii sau a portului de mască în spații unde cei doi metri între persoane nu pot fi atinși. Toate aceste instrucțiuni sanitare emise de autoritățile de sănătate publică au menirea să evite o izbucnire a cazurilor de infectare sau un al doilea val al epidemiei.

„Oamenii nu trebuie să uite că boala COVID-19 există în continuare. Aceasta nu este o vară obișnuită”, a adăugat el.

Un ultim bilanț cotidian

142 de cazuri noi de COVID-19 au fost raportate în ultimele 24 de ore în Quebec. Totalul cazurilor înregistrate în provincie de la începutul pandemiei se ridică la 55.079, potrivit celui mai recent raport al guvernului.

Șapte persoane au decedat din cauza acestei boli, dintre care șase în cursul zilei de 24 iunie. Totalul deceselor cauzate de COVID-19 din luna martie și până acum este de 5.448.

Numărul de spitalizări cauzate de noul coronavirus a scăzut cu 13 în ultimele 24 de ore, pentru un total de 487. Dintre persoanele aflate în spital, 50 sunt internate la terapie intensivă, cu două mai puțin decât în ​​ziua precedentă.

Bilanțul de astăzi, 25 iunie, este ultimul raport zilnic pe care ministerul Sănătății din Quebec îl va publica. De acum înainte, rapoartele privind numărul de îmbolnăviri, decese și spitalizări provocate de COVID-19 vor fi săptămânale. Următorul bilanț va fi deci dat publicității în data de 2 iulie 2020.

Decizia de a înceta publicarea rapoartelor cotidiene a fost luată de dr. Arruda datorită situației epidemiologice actuale, pe care o consideră stabilă. În cazul apariției unui focar, datele vor fi disponibile rapid, a asigurat el.

CITIȚI ȘI:

Quebecul a reluat publicarea rapoartelor cotidiene privind situația COVID-19
Quebec: Plajele, piscinele și sălile de sport se redeschid pe 22 iunie
Redeschiderea restaurantelor: 22 iunie în regiunea Montreal, 15 iunie în restul provinciei
Quebec: Toate școlile se vor redeschide în septembrie