Ministerul sănătății din Quebec a revenit asupra deciziei privind publicarea bilanțului cotidian al evoluției epidemiei în provincie. Miercuri, 24 iunie, ministerul a anunțat că rapoartele referitoare la situația COVID-19 vor fi publicate săptămânal, datorită situației epidemiologice actuale considerată stabilă. Decizia a stârnit multe critici, în special din partea experților, mai ales ținând cont de faptul că Quebecul rămâne una dintre cele mai afectate provincii din Canada.

Așadar, după o pauză de patru zile, bilanțul cotidian COVID-19 este din nou publicat pe site-ul ministerului Sănătății. El indică 311 noi cazuri de joi, 25 iunie, 72 înregistrându-se în ultimele 24 de ore. Totalul persoanelor infectate în Quebec de la începutul pandemiei se ridică acum la 55.390.

Media zilnică a noilor infecții a rămas în jur de 78, cu un vârf de 85 de noi cazuri înregistrate în data de 27 iunie. În timpul celor cinci zile anterioare pauzei de publicare, media zilnică a noilor cazuri se situa la 81. 37 de persoane au murit în aceste patru zile. 45 de persoane sunt internate la terapie intensivă, cu două mai multe față de duminică, 28 iunie.

CITIȚI ȘI:

Quebec: Barurile și parcurile de distracții, redeschise începând din 25 iunie