În fiecare iarnă, cinefilii se pot regala cu un festival dedicat în întregime producțiilor cinematografice quebecheze.

Ajuns la a 38-a ediție, Rendez-vous Québec cinéma este unicul festival de gen, iar anul acesta, timp de 11 zile, vor fi prezentate peste 300 de filme dintre care 100 în premieră – artistice, documentare, scurt și lungmetraje – precum și o pleiadă de evenimente gratuite. O secțiune din program este destinată copiilor și tinerilor: proiecții speciale, ateliere, întâlniri și discuții cu diverși artiști.

De asemenea, programul include și o selecție de filme ce au marcat cinematografia quebecheză ca Monsieur Lazhar realizat de Philippe Falardeau, 1987 de Ricardo Trogi, La Passion d’Augustine de Léa Pool, La Bolduc de François Bouvier, precum și un program de scurtmetraje realizate de regizori femei, toate destinate nou-veniților.

Festivalul este găzduit de Cinémathèque québécoise (335 boul. de Maisonneuve E., Montréal, H2X 1K1), între 26 februarie și 7 martie. O excelentă ocazie de a cunoaște filmul nord-american francofon și artiștii de aici și de a se conecta, prin intermediul celei de-a șaptea arte, la societatea quebecheză.

Program și informații suplimentare: rendez-vous.quebeccinema.ca.

CITIȚI ȘI:

Montréal en lumière, unul dintre cele mai mari festivaluri de iarnă din lume