Duminică, 17 noiembrie, între orele 10.00-17.00, în Sala Mare a Centrului comunitar 6767 Côte-des-Neiges din Montreal, va avea loc tradiționalul Târg de Crăciun Artizana 2019. Intrarea este liberă.

Cea de-a IX ediție a expoziției cu vânzare de obiecte de artizanat, realizate și expuse de către artizani locali din comunitatea română, dar și alte comunități, va prezenta obiecte unice, lucrate manual cu multă pasiune și răbdare.

Asemeni edițiilor precedente, vizitatorilor li se oferă minunata ocazie să găsească obiecte originale: cosmetice naturale, bijuterii confecționate manual, broderii, tablouri, iconițe pictate, eșarfe, uleiuri esențiale și multe alte lucruri pentru cadouri, dar și pentru sine.

Artizanii, la rândul lor, au prilejul să-și prezinte creațiile, să-și demonstreze dibăcia și talentul, să asculte aprecierile celor din jur și să aibă satisfacția recunoașterii muncii lor. Cei care doresc să participe în calitate de artizani sunt rugați să trimită un email la adresa lsurugiu9@gmail.com până la 15 noiembrie cu următoarele informații: nume și coordonate (email, telefon); numele companiei, site web/pagină FB (dacă există); categoria de produse oferite: ceramică, lemn, produse pentru copii, cosmetice, textile, bijuterii și altele; o fotografie reprezentativă a produselor oferite. Taxa de participare este de 20$ (masă și scaun incluse).

Târgul de Crăciun Artizana 2019 include și un recital al îndrăgitei interprete Catalina Mirica, care va începe la ora 13:00. Ea va cânta câteva din piesele sale originale, precum și șlagăre din repertoriul românesc și internațional.

CITIȚI ȘI: Catalina Mirica, o stea în devenire a muzicii quebecheze și românești

Pentru copii se vor organiza diverse ateliere gratuite pe tot parcursul zilei. Un atelier de ornamentare (fructe și legume) se oferă gratuit pentru adulți și copii între orele 15.30-16.30 cu animatoarea Aliona Stejar.

Menționăm, de asemenea, și prezența Svetlanei Semintina, cea care la ediția precedentă a Târgului de Crăciun Artizana a încântat vizitatorii cu exponatele sale unice. Și de data aceasta, lucrătura sofisticată a costumelor populare românești din colecția sa va putea fi admirată și apreciată.

CITIȚI ȘI: „Dor de ie”, un proiect ce pune în valoare portul popular românesc

Toți vizitatorii vor obține la intrare bilete gratuite pentru o tombolă a cărei tragere la sorți va avea loc între orele 16.00-16.30. Prezența nu este obligatorie: câștigătorii vor fi anunțați și prin telefon.

Asociația Artizana a fost înființată în anul 2016 și este dirijată de dr. Liliana Surugiu, președintă și membru fondator, dr. Ala Mîndîcanu, administrator și membru fondator, și Oleg Păcăleu, trezorier.

Prezenta ediție Artizana este organizată în colaborare cu Asociația Culturală Română, Comunitatea Moldovenilor din Quebec și ziarul Accent Montreal. Info: FB Association Artizana, dr. Liliana Surugiu: lsurugiu9@gmail.com | 514-342-2982.

CITIȚI ȘI:

Târgul Artizana: A opta ediție încheiată cu succes. Galerie foto