Toamna Montrealul abundă în evenimente și activități, iar Halloween-ul nu este o excepție. Iată câteva lucruri ce se pot face la Montreal și împrejurimi cu această ocazie.

O vizită într-o casă bântuită: Malefycia

FOTO: Malefycia.

Dacă sunteți în căutarea unei experiențe cu palpitații, atunci acesta este locul nimerit! Malefycia este destinată numai celor peste 18 ani, iar la intrare trebuie semnată o declarație pe propria răspundere. Decoruri de cinema foarte realiste, actori angajați să vă bage în sperieți, o incursiune în lumea jocurilor de noroc și a viciilor sale – pe scurt o experienţă senzorială și anxiogenă, după cum putem citi pe site-ul oficial, la www.malefycia.ca.

O vizită într-un sat bântuit: Drummondville

FOTO: Village Hanté.

De ce să vizitați doar o casă bântuită când puteți experimenta un sat întreg? Le Village D’Antan se află la circa o oră și jumătate de Montreal și este un sat rămas undeva în timp, în secolele trecute. Merită vizitat în orice altă zi a anului, însă de Halloween el se transformă în Village Hanté.
Există o secțiune dedicată familiilor cu copii și una destinată doar adulților. Există chiar și un restaurant tematic, unde puteți mânca într-o atmosferă terifiantă, înainte de a pătrunde în satul bântuit. Găsiți toate detaliile la www.villagequebecois.com.

SOS Labyrinthe, ediția de Halloween

Dacă sunteți în căutarea unei activități de făcut în familie, SOS Labyrinthe din Vechiul Port oferă, pe întreg parcursul lunii octombrie, în fiecare sâmbătă și duminică și în zilele de sărbătoare, o activitate specială de Halloween numită „Balul vrăjitoarelor”. Labirintul are 2 kilometri și se află în hangarul 16 din port, vechi de peste 105 ani. Găsiți mai multe detalii la: www.soslabyrinthe.com.

Festival de la Frayeur la La Ronde     

Una din cele patru case bântuite. FOTO: La Ronde.

Cel mai mare parc de distracții din regiunea montrealeză prezintă o nouă ediție a vestitului său Festival al Groazei între 8 și 30 octombrie 2022. În această perioadă, de la ora 17:30, tot felul de personaje de coșmar vor invada La Ronde: zombi, vampiri, monștri.
Festivalul are patru case bântuite – Ferma blestemată, Circul diabolic 3D, Coșmaruri și Districtul 510 în întuneric, și patru „zone de groază” – Trezirea, Vizuina de zombi, Infernul demonilor și Tabăra de zombi.
Acest eveniment nu este pentru copii. Pentru motive de securitate, costumele, măștile și machiajul integral sunt interzise. Prețuri și alte detalii la: www.laronde.com.

Concerte de Haloween la lumina lumânărilor

Concertele la lumina lumânărilor sunt o experiență deosebită. Ținute în diverse catedrale din Montreal (și nu numai), aceste concerte de aproximativ o oră se adresează iubitorilor de muzică de toate genurile. Ele sunt interpretate fie de cvartetul de coarde Listeso, fie la pian de Jesse Plessis. Puteți astfel asista la un concert Ceaikovski sau Vivaldi, dar și la unul cu cele mai renumite piese de film compuse de Hans Zimmer; la concerte tribut Elton John, Coldplay, Adele, ABBA sau Metallica și Schubert (împreună!), precum și la concerte cu clasicii jazzului sau cu cele mai renumite piese rock.
Pentru Halloween, la Catedrala Christ Church (635 Sainte-Catherine Ouest), cvartetul Listeso va interpreta de la Dansul Macabru al lui Saint-Saëns sau Marșul funerar al unei marionete de Gounod la Thriller-ul lui Michael Jackson și temele din Exorcistul, Halloween sau Stranger Things, pentru a da doar câteva exemple. Concertele vor avea loc în zilele de 18, 25 și 29 octombrie. Același concert va fi prezentat și la Biserica Notre-Dame-des-Sept-Douleurs (4155 rue Wellington, Verdun), în data de 31 octombrie.
O altă serie de concerte de Halloween, de data aceasta la pian, va avea loc la Biserica Notre-Dame-des-Sept-Douleurs pe 21 și 29 octombrie. Din nou, piesele clasice ale unor compozitori precum Bach, Chopin, Beethoven, Gounod și Saint-Saens se vor împleti cu muzică de film celebră și hit-uri pop rock.
Asocierile muzicale pot părea surprinzătoare, însă alături de acustica excelentă din biserici, vitraliile luminate de sutele de lumânări și calitatea interpretărilor la instrumente clasice, programele eclectice sunt parte din succesul și atracția acestor concerte Candlelight.
Mai multe informații, inclusiv despre concertul de Halloween de la Longueuil, la: www.feverup.com/montreal/candlelight.

Evadați dintr-un escape room

Enigmele lui Tesla. FOTO: AMaze Jeu d’Évasion (Vieux-Port).

Un escape room este un concept de joc „în viața reală”, care presupune evadarea dintr-o încăpere tematică într-un anumit interval de timp. A/Maze Escape room are mai multe locații pe Insula Montreal, cu diferite tematici: „Prison break” la Atwater, Azilul psihiatric în Plateau Mont-Royal, Enigmele lui Tesla în Vechiul Port, „The Great Train Robbery” în West Island etc.
Prețul biletelor scade cu cât sunteți mai mulți într-un grup. Găsiți toate detaliile la: www.amazemontreal.com.

Pumpkinferno la Upper Canada Village

La aproximativ două ore de Montreal, la Upper Canada Village, se poate pătrunde într-o lume de… dovleci. Pumpkinferno este o spectaculoasă expoziție care prezintă peste 7,000 de dovleci sculptați manual, iluminați pe durata nopții. Expoziția este în aer liber, pe o distanță de un kilometru, într-un fundal pitoresc din secolul al XIX-lea.
Pumpkinferno se desfășoară până pe 30 octombrie. Găsiți toate detaliile la: www.uppercanadavillage.com.