Un nou studiu al Programului canadian de supraveghere pediatrică (Programme canadien de surveillance pédiatrique, PCSP) va încerca să determine câți copii se îmbolnăvesc grav de COVID-19.

Studiul va colecta săptămânal informații de la 2.800 de pediatri din toată țara și va furniza date în timp real Agenției de Sănătate Publică din Canada, potrivit La Presse.

Participanții la PCSP vor raporta cazurile de COVID-19 la copiii sub 18 ani care sunt spitalizați, precum și cele de COVID-19 la copiii care nu au nevoie de îngrijiri la spital și suferă de alte boli.

Studiul este menit să ofere rapid informații esențiale și urgente privind copiii care sunt mai vulnerabili la complicații grave provocate de COVID-19 și cei care vor beneficia cel mai mult de noile tratamente și de eventuale eforturi de prevenire.

La ora actuală se știe foarte puțin despre efectele COVID-19 asupra copiilor, în special asupra celor care au deja o boală. Informațiile colectate în baza acestui studiu ar putea informa mai bine autoritățile privind formula de redeschidere a școlilor.

Acesta este cel mai mare studiu canadian axat pe sănătatea pediatrică și COVID-19. Cercetătorii care conduc studiul colaborează cu omologi din întreaga lume pentru a compara date din diferite țări.

CITIȚI ȘI:

De ce copiii se îmbolnăvesc mai puțin de COVID-19?