Pandemia de coronavirus a determinat anularea a numeroase evenimente culturale, în cadrul cărora aveau de obicei loc lansări de filme, ca de exemplu Festivalul Internaţional de la Cannes. Desfăşurarea evenimentelor cinematografice din septembrie de la Veneţia şi Toronto se află și ele sub semnul incertitudinii. În această săptămână însă, cinefilii vor avea parte de experienţa unui festival de film din confortul propriilor locuinţe, informează Reuters, citatată de Agerpres.

Festivalul „We Are One: A Global Film Festival”, care se va desfăşura timp de zece zile începând din data de 29 mai pe platforma YouTube, va include filme noi, dar şi producţii clasice, discuţii cu regizori, muzică şi reprezentaţii de comedie selectate de specialişti din echipa a 21 de festivaluri printre care cele de la Berlin, Cannes, Veneţia, Toronto şi New York. În total, „We Are One” va difuza online peste 100 de filme din 35 de ţări.

Evenimentul este organizat de Jane Rosenthal, cea care alături de actorul Robert De Niro a lansat în 2002 Festivalul de film Tribeca pentru a anima sudul Manhattan-ului după atacurile de la 11 septembrie 2001 de la World Trade Center.

Festivalul va fi difuzat în mod gratuit, însă privitorii sunt rugaţi să doneze în beneficiul Fondului de solidaritate anti-COVID-19 al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

CITIȚI ȘI:

Arta în vremea pandemiei: Unde și ce expun câteva din artistele de origine română din Montreal