Pe 27 august, Republica Moldova sărbătorește trei decenii de independență. Pentru a sublinia acest moment, Consiliul Național al Diasporei din Canada, instituit la Montreal în 2018 de către asociațiile și grupurile culturale de cetățeni moldoveni stabiliți în Canada, organizează o serie de evenimente: întruniri festive, picnicuri și concerte. Acestea se vor desfășura la Ottawa, Laval, Quebec, Calgary, Toronto, Edmonton și Vancouver. La aceste întruniri va fi citit cuvântul de salut al Președintelui Republicii Moldova, dna Maia Sandu, care a transmis membrilor diasporei din Canada aprecierea pentru implicarea în procesele electorale și susținerea Republicii Moldova în mișcarea sa pe făgașul democratizării și dezvoltării durabile.

La Laval va fi organizat un picnic ce va avea loc duminică, 29 august, începând de la ora 12:30, în parcul Centre de la Nature (901 Av. du Parc, Laval, H7E 2T7).

Cascada Niagara va fi iluminată în culorile tricolorului

Tot pentru a celebra Ziua Independenței Republicii Moldova, Niagara Parks Commission a acceptat demersul Ambasadei Republicii Moldova în Canada ca pe 27 august cascada să fie iluminată în culorile drapelului Moldovei.

Tricolorul va fi proiectat pe apele cascadei între orele 22:00 și 22:15 (ora locală). Evenimentul va putea fi urmărit de cei prezenți la fața locului, atât din Canada cât și din SUA, precum și online la: https://www.cliftonhill.com/niagara-falls/livecam.