Pe 7 iunie va avea loc premiera piesei de teatru Le Venin de Jocaste, în care joacă actrița de origine română Alexandra Băndean.

Între 7 și 15 iunie, în cadrul Festivalului Fringe St-Ambroise din Montreal, trupa de teatru Uptown Crew va prezenta piesa Le Venin de Jocaste de Zaynab Bourezza. Piesa vorbește despre o relație toxică mamă-fiică, demolând multe din stereotipurile asociate maternității și legăturilor familiale. Le Venin de Jocaste abordează tematici precum feminismul și abuzul psihologic care adesea trece neobservat în comunitățile culturale și familiile imigranților. Premiera piesei, în versiune integrală, va avea loc în data de 7 iunie, după ce o versiune scurtă a sa a făcut parte, în luna martie, din programul festivalului feminist Revolution They Wrote de la teatrul MainLine.

În rolul principal o veți putea vedea pe Alexandra Băndean, tânără actriță de origine română, despre care am avut ocazia să scriem în Accent Montreal în urmă cu doi ani, atunci când filmul Super Singh, produs la Bollywood, a fost lansat la Montreal. În acest film – o comedie muzicală fantastică – Alexandra a interpretat una din eroinele principale (Cathy), alături de doi îndrăgiți actori ai Bollywoodului: Diljit Dosanjh și Sonam Bajwa. Înainte de Super Singh, Alexandra a avut câteva roluri mici în diverse producții canadiene, a apărut în videoclipuri pentru artiști punjabi din Montreal și a fost model pentru prezentări de modă indiene.

CITIȚI ȘI: O româncă din Montreal la Bollywood

În vârstă de 25 de ani, Alexandra Băndean deține o diplomă în Artă & Cultură de la Colegiul Dawson și un bacalaureat în Matematică de la Universitatea Concordia. Face parte din trupa de actrițe Uptown Crew iar aceasta este prima lor piesă prezentată publicului. Uptown Crew a realizat și un scurt-metraj, intitulat Just 4 Kicks, ce va fi lansat în curând pe diverse platforme web.

Alexandra Băndean. FOTO: Union des Artistes.

Reprezentațiile piesei Le Venin de Jocaste (45 de minute) vor avea loc la Studio Multimédia du Conservatoire (4750 Avenue Henri-Julien, Montreal), în zilele de 7 iunie (ora 17:00), 8 iunie (ora 21:45), 9 iunie (ora 12:30), 12 iunie (ora 21:45), 14 iunie (ora 15:00) și 15 iunie (ora 21:45). Bilete: 514- 849-3378 | montrealfringe.ca (12$/persoană, 8$/studenți și vârsta de aur).

Alexandra Băndean (a doua din stânga) alături de celelalte membre ale trupei Uptown Crew.

Mai multe detalii puteți găsi pe Instagram (@uptowncrew514) și Facebook (@LeUptownCrew) #LeVeninDeJocaste.