Tânăra și talentata actriță montrealeză de origine română Alexandra Băndean joacă rolul principal într-un mini-serial difuzat online.

Intitulat Tonic, serialul conține opt episoade de câte 5-10 minute fiecare. Alexandra Băndean intră în pielea personajului principal, Charlotte, o tânără epileptică de 22 de ani, pe care o vedem evoluând în diverse circumstanțe, în cadru școlar, familial, alături de prieteni, la lucru și în societate. Serialul își propune să demistifice cotidianul persoanelor care trăiesc cu epilepsie.

Tonic este o producție a realizatoarei independente Èva Perreault-Gagnon și a fost realizat în colaborare cu Épilepsie Montérégie din Granby. El prezintă chiar istoria realizatoarei, transpusă pe peliculă de Alexandra Băndean.

„Am întâlnit-o pe Èva într-o cafenea pentru a vorbi despre acest proiect de film și așa m-a ales pentru rolul principal. I-am pus o mulțime de întrebări despre propria sa experiență cu această boală. Mi-a vorbit despre crizele sale de epilepsie și efectele lor – pierderi de memorie și oboseală extremă pentru săptămâni întregi. Am abordat în jocul meu aceste realități ale epilepsiei și am învățat foarte mult. Ca actriță, este important să poți plonja în astfel de experiențe și să realizezi cum epilepsia poate afecta o persoană pe mai multe planuri”, a povestit Alexandra Băndean.

Filmările au fost realizate în septembrie 2021, iar acum se preconizează realizarea sezonului doi. Serialul se poate viziona la: www.epilepsiemonteregie.org/serie-tonic.

Alexandra Băndean a interpretat mai multe roluri în teatru și film: Queen Isabella în episodul Edward II (după piesa omonimă a lui Christopher Marlowe) în serialul The Show Must Go Online (2021); Inès în piesa Le venin de Jocaste de Zaynab Bourezza, cu trupa de teatru Uptown Crew, care a fost prezentată în 2019 la festivalurile Revolution They Wrote și St-Ambroise Fringe de Montréal; și Cathy în comedia muzicală fantastică Super Singh (2017), producție bollywoodiană filmată în India și la Montreal.

În decembrie anul trecut, Alexandra Băndean urma să joace în opt spectacole de teatru muzical pentru copii la Teatrul Saputo din Saint-Léonard, dar din cauza restricțiilor legate de pandemie, reprezentațiile au fost reprogramate pentru luna iulie a acestui an. Alexandra va interpreta rolul lui Jasmine în spectacolul Le livre magique, pus în scenă de Éric Lussier (Productions Kabouki). Ea va urca pe scenă alături de alți tineri de talent, precum Eric Lussier – concurent la La Voix 5, care a jucat în Hairspray, sau Guillaume Borys, care a jucat în Mamma Mia. Actorii vor interpreta piese foarte îndrăgite din filme celebre precum La Petite Sirène, Le roi Lion, Aladin și multe altele.

Biletele se pot procura direct de la Théâtre Mirella et Lino Saputo (8370 boul. Lacordaire, Saint-Léonard, H1R 3Y6) sau online la cldv.ca. Pentru informații suplimentare urmăriți Facebook@LeLivreMagiqueOfficiel și www.kaboukiproductions.com.

CITIȚI ȘI:

Alexandra Băndean: Teatrul ca formă de expresie a provocărilor societății actuale