Ansamblul Gloria prezintă concertul de muzică corală clasică și modernă „Armonii de primăvară” care va avea loc sâmbătă, 12 mai 2018, orele 19:30, la biserica St-Maxime din Laval. Intrare liberă, parcare gratuită.

Un grup de pasionați ai muzicii corale au început în 2009, sub îndrumarea competentă și plină de măiestrie a dirijoarei Galina Vîrlan, să scrie istoria unei pasiuni care îi adună laolaltă săptămânal. Membrii acestui grup vocal, cu o viziune și angajare ce vizează excelența, se reunesc în diferite momente ale anului, în special primăvara și de Crăciun, pentru a oferi concerte în diverse localități din Quebec (Laval, Sherbrooke, St-Jérôme, Granby, Ville de Québec, Trois-Rivieres, Gatineau, Mont-Laurier) și Ontario (Toronto, Ottawa). Desigur, Ansamblul Gloria concertează și la Montreal, în spații precum Chapelle Notre-Dame-de-Bon-Secours, Cathédrale St-Sauveur, Église de La Visitation, dar și în săli de la Place-des-Arts.

În acest sezon, Ansamblul vocal Gloria prezintă concertul „Armonii de primăvară” care va avea loc sâmbătă, 12 mai, orele 19:30, la biserica St-Maxime din Laval (3700 boul. Lévesque Ouest, H7V 1E8).

Programul concertului propune un voiaj în lumea armoniilor muzicii corale clasice și moderne, interpretate accapella sau acompaniate de pian, în limba română, franceză, engleză, spaniolă și latină, menite să transporte publicul în ambianța exuberantă a rezonanțelor primăvăratice. Din repertoriul clasic menționăm Aria din suita nr. 3 în Re Major de Johann Sebastian Bach, Motet Op. 74 de Johannes Brahms, Gloria de Antonio Vivaldi, iar din muzica corală modernă vor fi interpretate piese precum Cantate Domino de Josu Elberdin sau Peace be to you de Paul Manz.

Pe lângă frumusețea armoniilor vocale, concertul se bucură și de participarea copiilor membrilor Ansamblului Gloria, care vor utiliza clopoței și alte instrumente de percuție, pentru încântarea publicului.

Intrarea este liberă, iar parcarea gratuită. Informatii suplimentare: 514-999-9314.

Coriștii ansamblului Gloria sunt în majoritate de origine română, de pe ambele părți ale Prutului. Ei partajează bucuria de a cânta cu alți pasionați ai artei corale, francofoni sau anglofoni de origini diverse. Specifică acestui grup, interpretarea într-un număr semnificativ de limbi diferite aduce repertoriului variat, tradițional și contemporan, un plus de apreciere din partea publicului.

Selecționat de multe ori printre cele mai performante coruri ale metropolei, Ansamblul Gloria numără multiple participări la festivalul Les Choralies, organizat de Ministerul Culturii și Muzeul Marguerite Bourgeoys în cocheta sală a Capelei Notre-Dame-de-Bon-Secours din Vechiul Port montrealez. De asemenea, Gloria a realizat două înregistrări profesionale – Gloria in Excelsis (CD) și Nuit lumineuse (CD/DVD,) ce vor fi disponibile în seara concertului.