Restricțiile de călătorie la frontiera terestră dintre Canada și SUA vor rămâne în vigoare cel puțin până pe 21 noiembrie.

Acordul privind închiderea graniței dintre cele două țări pentru călătorii neesențiale a fost adoptat în martie și de atunci a fost reînnoit în fiecare lună.

Turismul și vizitele transfrontaliere rămân interzise, însă schimburile comerciale sunt scutite, la fel ca și deplasările pe motive umanitare. 

Canadienii pot călători totuși în Statele Unite pe calea aerului, însă la întoarcere trebuie obligatoriu să intre în carantină timp de 14 zile.

Într-un recent interviu pentru Global News Radio, premierul Trudeau a afirmat că guvernul federal va menține granița închisă până când Statele Unite vor prelua controlul asupra epidemiei de COVID-19.

Potrivit statisticilor de la Johns Hopkins University, SUA este țara cu cele mai multe cazuri detectate de COVID-19 din lume – peste 8,100,000 (la o populație de 328.2 milioane de locuitori). Din păcate, SUA deține recordul și la numărul de decese, circa 220,000, aproape una din cinci victime ale coronavirusului de pe planetă fiind americană.

Canada, cu o populație de 37,59 milioane, numără puțin peste 200,000 de cazuri de COVID-19 și în jur de 9,800 de decese.