La ora actuală, avansurile tehnologice fac posibile implanturi dentare mai sigure, mai puțin invazive și mai avantajoase la preţ. Dr. Dan Munteanu, dentist in Montreal, oferă un tratament excepţional, sigur, durabil și accesibil ca preţ, care redă zâmbetul celor ce și-au pierdut dantura.

În cele ce urmează, Dr. Munteanu vorbeşte despre importanța tehnologiei în dentistică, explicând unul din tratamentele pe care le oferă pacienților săi. El este de părere că tehnologia și educația reprezintă modalitățile prin care îngrijirile dentare de înaltă calitate pot deveni accesibile publicului larg.

Dr. Munteanu, vorbiți-ne despre acest tratament și noua tehnologie folosită.
Tratamentul constă în atașarea unor dinți cu aspect natural, făcuți din zirconiu (un material foarte solid), pe implanturi dentare (mici șuruburi) premium.

Tehnici revoluționare precum radiografiile 3D și printarea dentară 3D permit o plasare precisă și non-invazivă a implanturilor, în mici incizii făcute în gingie. Cu ajutorul acestora, procedura devine mai simplă, mai rapidă și mai confortabilă pentru pacient, iar doctorul dentist poate plasa implanturile acolo unde osul este mai abundent, evitând astfel proceduri suplimentare precum adițiile de os.

Implanturile moderne de calitate superioară, ca cele Straumann fabricate în Elveția, sunt făcute din aliaje rezistente ce permit amplasarea unor șuruburi subțiri sau scurte chiar și acolo unde osul este limitat, prin intermediul unor proceduri simple, clare, previzibile. În general, procedura durează o oră sau două, fără tăieturi și copci. Pacienții recuperează rapid și de cele mai multe ori nu au nevoie să ia analgezice mai mult de o zi sau două.

Scanerele ce utilizează IA și softurile de planificare fac posibil un design optim al dinților. Prototipul îl facem noi, cu ajutorul printerelor 3D, pentru ca apoi dinții să fie făcuți într-un laborator de ultimă generație. Rezultatul este un zâmbet estetic și de durată.

Este tehnologia soluția la problema accesibilității îngrijirilor dentare de calitate?
Cred că da. Până acum însă, în stomatologie, tehnicile novatoare au fost utilizate preponderent pentru a spori calitatea și productivitatea, dar nu neapărat pentru a face ca prețurile să fie mai accesibile pentru pacienți. Un doctor care investește sute de mii de dolari în pregătirea sa și în echipamente nu poate avea prețuri sub medie. Prin urmare, noi modele trebuie implementate, unde eficiența pe care noile tehnologii o conferă se traduce nu numai prin calitate și confort pentru pacient, ci și în tarife mai mici. În cabinetele noastre dentare, Blanc Dental, am început cu un tratament de înaltă calitate pentru o arcadă inferioară sau superioară completă, însă pe termen lung ne propunem să oferim și alte servicii stomatologice excepționale la prețuri avantajoase.

Care sunt piedicile pentru ca aceste tratamente să fie și mai accesibile financiar?
Cred că e nevoie de o mai bună pregătire a dentiștilor în tratamente complexe precum cel pe care noi îl oferim. Educația, progresul tehnologic și competiția reprezintă formula prin care putem face ca îngrijirile dentare să fie mai accesibile.

La Blanc Dental am creat o cultură a excelenței, cu clinicieni mereu dornici de perfecționare și de a învăța de la medici stomatologi mai experimentați. Îngrijirea pacienților și formarea, în același timp, a altor dentiști este o provocare, însă cred că în final noi – și societatea în general – vom beneficia de pe urma acestor eforturi.

Dr. Dan Munteanu este dentist generalist în Montreal și director la Blanc Dental Centers.

Acesta este un material publicitar.