Toamna Montrealul îmbracă cele mai frumoase culori, oferind un adevărat spectacol. Dacă vreți o priveliște superbă asupra orașului, aer curat și poteci împădurite, faceți o plimbare în Parcul Mont-Royal și apoi continuați pe Promenade Fleuve-Montagne.

Nu există un loc mai bun ca Belvédère Kondiaronk și Chalet du Mont-Royal pentru a admira Montrealul în toată splendoarea sa. După ce vă bucurați de această priveliște asupra orașului, puteți să urcați până la Crucea de pe Mont-Royal. Apoi, de la poalele muntelui, mergeți pe promenada Fluviu-Munte (Promenade Fleuve-Montagne) până în centrul orașului și pe malul Fluviului Saint-Laurent.

Inaugurată în 2017, cu ocazia aniversării a 375 de ani de la crearea Montrealului, Promenade Fleuve-Montagne este un traseu pedestru care reunește două din emblemele orașului: Saint-Laurent și Mont-Royal. Puteți să vă plimbați dintr-unul din aceste puncte în celălalt parcurgând o distanță de 3,8 km presărată cu spații verzi, locuri unde vă puteți așeza să vă odihniți, trotuare lărgite, monumente, instalații artistice.                   

Pe site-ul Primăriei puteți găsi și imprima o hartă cu acest parcurs, pe care, coborând pe munte, îl puteți începe în vestul Parcului Mont-Royal, din zona Avenue des Pins. Întreg traseul este marcat cu diverse indicatoare – borne, săgeți – pentru a indica persoanelor ce îl parcurg că se află pe drumul bun.  

De pe McTavish pe Avenue McGill College și Sainte-Catherine, traversând Square Philips și apoi mergând pe Beaver Hall și Viger până la Square Victoria, rue McGill și Place d’Youville, ajungeți pe rue de la Commune și lângă fluviul pe malurile căruia Montrealul a fost fondat.

Pe tot parcursul acestei plimbări există numeroase locuri și lucruri de descoperit, de la peisaje urbane, la clădiri de patrimoniu, spații încărcate de istorie și artă publică. Puteți astfel aprecia diversitatea arhitecturală a Montrealului, unde se combină neogotic, postmodernism, funcționalism modern și Art Deco.

Printre punctele de interes ale acestui parcurs se numără și faimosul siloz de cereale nr. 5, care datează de la începutul secolului XX, și Place d’Youville, un site al piețelor publice și al parlamentului canadian de altădată.     

CITIȚI ȘI:

O vizită la muzeu
Montreal, o capitală a stilului Art Deco