După succesul expoziției Pink Floyd: Their Mortal Remains, pe afiș la Arsenal din noiembrie 2022 până în aprilie a.c., Pink Floyd își continuă șederea la Montreal, de data aceasta la Planetariu, din 3 mai până pe 4 septembrie.

„Marele concert” al universului se va împleti cu legendara muzică a formației Pink Floyd într-un spectacol prezentat de Planetariul din Montreal, menit să sublinieze cei 50 de ani de existență ai albumului The Dark Side of the Moon.

În februarie 1973, acest emblematic album – al optulea al trupei britanice – a fost lansat cu o conferință de presă la Planetariul din Londra. Cinci decenii mai târziu, publicul are ocazia să asiste la un spectacol ce aduce un omagiu acestui opus atemporal, folosind tehnologiile actuale pentru a îmbina imagini spațiale cu cele zece piese ale albumului, prezentate în ordine cronologică.

Designerul grafic Aubrey Powell, un colaborator de lungă durată al grupului, căruia îi se datorează coperta discului A Saucerful of Secrets, precum și ideea prismei ce refractează lumina de pe coperta albumului The Dark Side of the Moon, este unul dintre creatorii acestui spectacol.

Astfel, fiecare melodie de pe album va fi însoțită de diferite imagini care arată nașterea Pământului și evoluția sistemului solar, aducând în același timp un omagiu semnăturii vizuale retro a trupei Pink Floyd.

Directorul planetariului, astrofizicianul Olivier Hernandez, a ținut să precizeze că acesta nu este o prezentare științifică, ci un spectacol Pink Floyd. „Ne-am permis o anumită larghețe în interpretarea universului. Cu toate acestea, imaginile proiectate vor fi surprinzătoare și foarte frumoase, deoarece ele sunt cele mai recente imagini disponibile obținute cu ajutorul  telescoapelor”, a declarat acesta.

Înainte de a ajunge aici, spectacolul a fost prezentat la planetarii din Germania, Cehia, Marea Britanie și Statele Unite. Planetariul din Montreal este unul din cele 100 de locuri din lume selectate pentru a găzdui acest show. Spectacolul va avea loc la Théâtre du Chaos, care oferă o experiență captivantă de 360 de grade și ale cărui proiectoare au fost recent înlocuite.

Pink Floyd – The Dark Side of the Moon va fi oferit din 3 mai până pe 4 septembrie, cu posibilitatea de a fi prelungit dacă va avea succes și va exista cerere.

Spectacolul durează 42 de minute. Costul unui bilet pentru o persoană adultă este de 22.75$ (reduceri disponibile pentru vârsta de aur, studenți și copii). Planetariul este situat în Parcul Olimpic, la 4801 Ave Pierre-de Coubertin, Montreal, H1V 3V4. Mai multe detalii la: www.espacepourlavie.ca.

CITIȚI ȘI:

Primăvara la Montreal: Expoziții, spectacole, concerte, evenimente deosebite