Prestația canadiană de urgență (PCU) de 2.000$ pe lună este prelungită cu opt săptămâni, a anunțat premierul Trudeau marți, confirmând totodată și prelungirea închiderii frontierei cu SUA până pe 21 iulie.

„Chiar dacă unele activități economice se reiau, mulți canadieni au încă nevoie de acest sprijin financiar pentru a-și plăti facturile în timp ce își caută de lucru. De aceea astăzi anunț că vom prelungi perioada de admisibilitate pentru prestația de urgență cu opt săptămâni”, a declarat Justin Trudeau.

El a adăugat că în cursul următoarelor săptămâni guvernul va studia „cele mai bune practici internaționale, pe lângă monitorizarea economiei și a progresiei virusului, pentru a determina dacă sunt necesare schimbări la acest program pentru a sprijini cât mai bine oamenii care au nevoie”.

În data de 4 iunie, 8,4 milioane de canadieni au beneficiat de acest ajutor de urgență direct și impozabil. Costul programului se ridică în prezent la 43,51 miliarde de dolari. Aproximativ 1,2 milioane de canadieni înscriși inițial la PCU au renunțat ulterior, potrivit datelor guvernamentale citate de la La Presse.

Granița cu Statele Unite, închisă până pe 21 iulie

Primul ministru a confirmat, de asemenea, faptul că SUA și Canada au convenit să extindă măsurile frontaliere care sunt deja în vigoare cu încă 30 de zile, până pe 21 iulie. Deplasările neesențiale au fost interzise între cele două țări începând cu 21 martie. Măsura nu privește comerțul.

CITIȚI ȘI:

PCU: Discuții la Ottawa privind prelungirea acestui program. Sancțiuni severe pentru cei care fraudează