Toți elevii, de la nivelul preșcolar până în clasa a cincea secundar, vor începe școala în septembrie, în sălile de clasă, după cum a anunțat ministrul Educației din Quebec, Jean-François Roberge.

Ministrul a precizat însă că pentru unele școli va fi dificil să respecte normele de distanțare fizică în cadrul claselor secundare superioare, în special datorită înmulțirii cursurilor opționale. De aceea, pentru clasele a 4-a și a 5-a secundare rămâne la latitudinea școlilor să decidă dacă o parte din ore vor fi făcute la distanță.

Școlile care optează pentru această formulă hibridă vor trebui să asigure prezența în clasă a elevilor cel puțin o zi din două.

În același timp, Quebecul a solicitat școlilor ca până la toamnă să pregătească un „protocol de urgență” în caz că ne vom confrunta cu un al doilea val de COVID-19. Acest protocol este menit, printre altele, să asigure că elevii nu vor avea de-a face cu  nouă întrerupere a școlarizării, așa cum s-a întâmplat în martie.

Cursurile pentru adulți și cele profesionale se vor relua, de asemenea, în clase, în luna septembrie. Măsurile de distanțare trebuie respectate iar atunci când acest lucru nu este posibil în cadrul unui curs sau al unui program de studiu, studenții și profesorii trebuie să poarte echipamente de protecție individuală.

În concordanță cu noile reguli anunțate de Quebec, distanța fizică ce trebuie respectată în centrele de pregătire profesională, precum și în universități și cégep-uri, este de 1,5 metri.

Redeschiderea restaurantelor: 22 iunie în regiunea Montreal, 15 iunie în restul provinciei
Montreal: Saloanele de coafură și estetică se vor redeschide din 15 iunie