Anul acesta s-a desfășurat ultimul sezon de fotbal amator la Soccerplex Catalogna, deoarece în locul centrului sportiv se va dezvolta un nou complex imobiliar.

După cum am mai menționat, la Soccerplex Catalogna echipele românești din Montreal, formate și din foști fotbaliști de dinainte de ’89, au jucat la trei categorii de vârstă, +35, +40 și +50, în campionatele de fotbal amator organizate de Quebec Super League (QSL).

Dacă de-a lungul timpului am prezentat campioanele sezoniere la aceste categorii de vârstă, în acest articol voi prezenta echipa Dacia +50, echipă care nu de puține ori a încurcat ițele „granzilor” și a decis campioanele, spre deliciul chibiților.

Istoric vorbind, echipa de fotbal amator Dacia este spaima reprizei a 3-a, a sportului practicat în comunitatea românească din Montreal, fiind condusă magistral atât din teren cât, și de pe banca vestiarului, de unul dintre cei mai buni antrenori și organizatori ai comunității, Mihăiță Gruescu.

Anul acesta, Dacia – cu doi stâlpi ai apărării ajunși la vârsta de 60 de ani – și-a câștigat cu greu un loc în play-off. Totuși, în meciurile decisive echipa a practicat un joc constant, eliminând în semifinale adversara de-o viață, echipa România, ce terminase sezonul regulat pe primul loc, cu șanse de 99,99985% de-a câștiga și campionatul.

Bomboana pe coliva adversarilor a fost pusă în finala campionatului, atunci când după un joc dramatic Dacia a reușit să întoarcă scorul în ultimele 10 minute ale meciului și să învingă, cu un jucător în minus, o altă adversară de-o viață, Montreal International.

Trecând peste ambițiile montrealeze ale fotbalului românesc de pe malul canalului Lachine, remarc faptul că fotbalul amator competitiv este practicat pe scară largă în comunitatea noastră, iar medaliile învingătorilor, formate la ora actuală din halbe de bere și tricouri de campion made in China, înlocuiesc cu succes insignele, decorațiile, șnururile și tresele primite de acești foști pioneri ai „Epocii de Aur” ai României.

Iată componența echipei Dacia +50:
Rândul de sus, de la stânga la dreapta: Marin Livadariu, Issa Hassan, Bogdan Simina, Tudor Cantoneru, Zoltan Lazăr, Adrian Seremeț, Mihai Traian, Mugurel Constantin, Gabi Seremeț.
Rândul de jos, de la stânga la dreapta: Said Benlachir, Nicolae Samson, Mihai Gruescu, Cristian Faraon.

CITIȚI ȘI:

QSL: Echipa FC Moldova +40, o poveste de succes
Transilvania +40, o altă echipă campioană în Quebec Super League
Echipa România +50: Vârsta nu este o barieră. Este o limită pe care ți-o pui în mintea ta